Szükség van-e cenzúrára a közösségi médiában? Hogyan lehet szabályozni a közösségi média működését, megakadályozni a hamis információk szabad terjedését? Ezekről lesz szó szerdán délelőtt azon az online, zoom-os beszélgetésen, amelyet a National Endowment for Democracy, a Political Capital és a Szabad Pécs rendez 2021. március 17-én, délelőtt tíz órától.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Political Capital és partnerei vizsgálják a 2019 júliusában hivatalba lépett Európai Parlament külpolitikai, illetve külső befolyásolási kísérletekkel kapcsolatos munkáját, beleértve a dezinformáció elleni fellépést elősegítő kezdeményezéseket.

Nemcsak Európában, de Magyarországon is egyre fontosabb kérdés ugyanis, hogy miként is lehetne szabályozni a közösségi média működését, megakadályozni a hamis információk szabad terjedését ezeken a platformokon.

Egy holnaputáni, szerda délelőtti online esemény keretében (Facebook-esemény) a szervezők elsőként mutatják be, hogy mit tenne Európa ezen a területen, majd panelistákkal, egy beszélgetés keretében megvitatják, megvitatjuk az elmúlt hetek, hónapok releváns magyarországi fejleményeit és azok hatásait.

PROGRAM

Hogyan lépne fel Európa a közösségi médiával, dezinformációval szemben? Krekó Péter/Szicherle Patrik – Political Capital

Miként léphetünk fel a közösségi médiában a szélsőséges vélemények, dezinformációval szemben? Mit tesz/tehet Magyarország saját hatáskörében?

Balogh Ákos Gergely – tartalom- és üzletfejlesztési vezető, Index.hu


Polyák Gábor – egyetemi docens, ELTE BTK; vezető, Mérték Médiaelemző Műhely

Wessenauer Veszna – kutató, Ranking Digital Rights

Moderátor: Babos Attila – Szabad Pécs

Részvételi szándékukat EZEN A LINKEN még ma jelezhetik, az online fórum meghallgatása és megtekintése ugyanis előzetes regisztrációhoz kötött.

KategóriákMETÁL