Ahogyan rosszabbodik a járványhelyzet, úgy lesz egyre érdekesebb és fontosabb, hogy mit mond péntekenként a Kossuth Rádióban Magyarország miniszterelnöke, hiszen szokott a járványkezelésről és a szigorításokról beszélni. Most szóba került a kijárási korlátozás és az iskolanyitás is.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pedagógusokat be kell oltani, 102 ezer iskolai dolgozó van, közülük 20 ezret beoltottak. Orbán Viktor úgy számol, hogy április 10-e környékéig tudják az összes pedagógust beoltani, az iskolák ezért nyithatnak majd április 19-én. Gulyás Gergely tegnap április 12-i vagy 19-i nyitásról beszélt.

Az ország nyitásáról viszont addig nem lehet szó, ameddig a 65 év feletti regisztráltak be nincsenek oltva. A 65 év felettiek 71 százalékát mára beoltották. Összesen mostanra 1,8 millió embert beoltottak, 600 ezren már a második, emlékeztető oltást is megkapták.

A vakcinák beszerzésében hibáztunk. De csak azért, mert azt “átengedtük Brüsszelnek”, ami (az EU, ugye) a beszerzési árra összpontosított, csakhogy Brüsszelben nem értik úgy az életet, mint mi. Szijjártó Péter azonban novemberben jelezte, hogy baj lesz, ezért ahonnan csak lehet, vásároljunk vakcinát.Ez pedig már jó döntés volt. Bajban is lesznek azok az európai országok, amelyek nem vásároltak Keletről.

Magyarországnak májusban annyi keleti vakcinája lesz, mint nyugati, lesz tehát elegendő vakcina.

A fiatalokhoz is szólt, a brit variáns a fiatalokat is ledönti, ráadásul háromszor fertőzöbb az eredetinél.

„Tudom, hogy szabad nyarunk lesz.”

Átállnak a boltok a négyzetméter alapú nyitvatartásra, ezért tovább lehetnek nyitva, este 10-ig, akár 11-ig, erről később még döntenek. kitolják a kijárási tilalom kezdetét.

Az orvosok fáradtak és kimerültek, de vannak új jelentkezők, és lélegeztetőgépből is van tartalék is még elegendő.

KategóriákMETÁL