Több hónap kihagyás után, szombaton, gyönyörű időben történt a terasznyitás. Meg is lett az eredménye, az emberek elözönlötték Pécsett (is) az éttermek, bárok és kávézók teraszait. Késő délutántól csak a Király utcában több ezren élvezték a jó időt és a terasznyitást. Nem csak az italozók és vacsorázók éltek a számukra adott lehetőséggel, de nagyon sokan a korzózók közt sem viseltek maszkot. Csak remélni lehet, hogy ebből nem lesz baj.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy szeretnék-e már visszakapni a rendes, korábbi életüket az emberek? Ez nem is kérdés!  Nagyon sokan azzal szavaztak, hogy a legelső nap, amikor több hónap kihagyás után újra kinyithattak a vendéglátósok helyi kiszolgálásra, a teraszokon, azonnal megrohamozták a belvárost. A felkapottabb éttermekben és kávézókban ebédidőben és napközben más időszakokban is vadászni kellett az üres helyeket, de késő délutántól gyakorlatilag megtelt a pécsi belváros, karneváli hangulattal és zsúfolt teraszokkal ünnepelték az emberek a nyitást.

És mivel a teraszokon nem is kell maszkot viselni, ott nem is volt senkin, vagy csak elvétve, a másfél métert nyilván megintcsak nem tartotta be senki és nem csak a közös asztaltársaságok, de nem kevés járókelő-korzózó is maszk nélkül sétálgatott.

Ami persze nyilván jó látvány és a régi életünkre emlékeztet (nem beszélve arról, hogy az állon hordott maszkhoz képest sokkal egyenesebb dolog), de tényleg csak azt írhatjuk, hogy nagyon reméljük, hogy ebből nem lesz baj.

Igaz, a Pécs kinyitott szlogent már tegnap is ki lehetett volna írni, például az egyik legkedveltebb pécs-belvárosi park és rekreációs terület, a Székesegyház közelében lévő szökőkutas Szent István térre, ami tele volt a péntek délutáni jó időt kihasználó, gyakorlatilag kivétel nélkül maszk nélküli fiatalokkal.

21.35 – Ha azt hitték, megtelt a belváros délután, nézzék meg ezt a videót

KategóriákMETÁL