Zárolta a bíróság a Bánki Erik ügyvédjének (vagy korábbi ügyvédjének) tartott pécsi ügyvédnő, és egy volt pécsi önkormányzati cégvezető bankszámláját egy, az új pécsi városvezetés által tett feljelentés nyomán megindult nyomozás részeként, értesült a hírről a pécsi önkormányzat médiacége által üzemeltetett Pécsma.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint arra emlékeztetnek, még tavaly januárban tett feljelentést a pécsi önkormányzat vagyonkezelő cégének (azaz a PVH Zrt.-nek) a 2019 őszén Pécsett győzelmet szerzett ellenzéki koalíciós városvezetés által kinevezett új igazgatója, két ügyben is, hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Abból a szempontból semmiképpen sem alaptalanul, hogy a rendőrség befogadta a feljelentést, elrendelte a nyomozást is, sőt már van három gyanúsítottja is az ügynek. A legújabb fejlemény is azt támasztja alá, hogy a nyomozás nem akadt el, folyamatban van, mivel az önkormányzati lap információi szerint zárolta a bíróság annak a pécsi ügyvédnőnek a bankszámláját, akivel szerződéses viszonyban volt a PVH Zrt. Sőt, nem csek ez történt: a bíróság zárolta a PVH Zrt. volt vezérigazgatójának a számláját is.

Az egyik gyanúsítottat különösen nagy értékű sikkasztással és haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés bűntettével gyanúsítják, a másikat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, a harmadik gyanúsított a rendőrség szerint bűnsegédként működött közre a hűtlen kezelésben.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Bánki Erik ügyvédjéről (vagy korábbi ügyvédjéről) a Szabad Pécs megírta, hogy a Fidesz dél-dunántúli “erős emberének” tartott politikus pécsi belvárosi irodájának (a működtetést és az ingatlan kialakítását-berendezését az Országgyűlés támogatja a képviselőknél) a címén van (de mindenképpen ott volt korábban) a pécsi ügyvédi irodája. Magyarán ugyanabban az épületben, ahol a képviselői iroda is található. Bánki Erik neve ezzel az üggyel amúgy más szemontból nem került egyelőre összefüggésbe, kivéve talán azt, hogy a korábbi vezérigazgatót is sokan hozzá kötik, az ő egyik lehetséges emberének tartják.

Nem úgy, mint a Volvo-gate néven elhíresült “milliárdos” korrupciós ügyben, amelynek a tárgyalása a jövő héten két tárgyalási nappal folytatódik a Kaposvári törvényszéken – immáron a klasszikus bírósági szakaszba lép az eljárás –, és amelyben az egyik vádlott – mások mellett, például a volt országgyűlési képviselő és volt pécsi alpolgármester, Bánki korábbi asszisztense, Csizi Péter mellett – konkrétan megnevezte Bánki Eriket is, mint akinek volt, vagy lehetett szerepe a Volvo-buszok beszerzésében. Vagyis nem kizárt, hogy abban az ügyben tanúként fogják kihallgatni az eredendően mohácsi fideszes politikust, aki jelenleg – igazán komoly gazdasági végzettség nélkül – a parlament gazdasági bizottságának az elnöke, és egyben az MLSZ elnökségi tagja is.

Az ügyvédnő amúgy egy másik, vele és a PVH-s zűrös ügyekkel kapcsolatos polgármesteri sajtóközleményre reagálva azt írta, hogy ő is eljárást kezdeményez. Mármint Péterffyék ellen, az akkori, az ő ellene megindított ügyvédi kamarai fegyelmi eljárásról szóló hír és más nyilatkozatok miatt.

Az ügyvédnő azonban nem csak egy-egy konkrét zűrös ügy kapcsán került be a sajtóba, de azzal is, hogy szép és jövedelmező ügyvédi megbízásokat kapott Páva Zsolt polgármestersége idején. Sőt aztán kiderült az is, hogy amit mesésnek gondoltunk, annál volt másik pécsi önkormányzati cégtől kapott, még mesésebb ügyvédi megbízás is. A pécsi Fidesz azonban nem örült ezeknek a cikkeknek, amiről beszámoltunk. Pedig akkor még nem sejthették, a baranyai főfideszes ügyvédje harmadik pécsi önkormányzati cégtől kapott megbízásáról is írunk majd egy cikket.

.

Címkék:
KategóriákMETÁL