Kibekkeltük, de végre itt van az év hagyományosan egyik legjobb, leginkább várt és januárban is legforróbb fesztiválja – fél évvel azt követően, hogy annak rendesen ideje lett volna: a Made in Pécs Fesztivál. Illetve mindjárt itt van: szombaton – de már délelőtt tízkor startolnak, és nagyon komolyan mondjuk, hogy érdemes már akkortól megkezdeni a zenakarok meghallgatását.

A cikk a hirdetés után folytatódikHosszú és kemény nap lesz a szombati a pécsi zenekedvelők számára, pláne a pécsi könnyűzenét és zenekarokat kedvelő pécsiek és baranyaiak körében, mégis arra kell biztatni mindenkit, hogy most szombaton a szokásosnál is korábban keljen fel, és menjen el a piacra bevásárolni mindenki a hétvégére, sőt úgy válogassanak, hogy ne csak a hétvégi főmenű alapanyagai kerüljenek a kosarakba, de a szokásosnál is kraftosabb szombati reggelihez és egy másnapi kijózanító/megmentő reggelihez/ebédhez is elég legyen a hozzávalókból.

Merthogy a pandémia miatt az idei Made in Pécs Fesztivál a szokásos (és nagyon kedvelt és nagyon bevált) januári időpont helyett fél évvel később, most szombaton jön, ráadásul 137 pécsi együttes csap majd a húrokba az egyenként 20 perces koncertek.

Sőt, az alapvetően eddigi, jól megszokott helyszíneken túl eggyel még bővül is a kínálat (különben el sem fért volna ennyi koncert a pécsi belvárosban koncentrálódó helyeken): így tehát hat helyett most hét helyszín lesz – az újonnan csatlakozó a Klimó utcai Sárkány Barlang nevű, viszinylagosan új, rock/punk hely lesz.

Ahogyan a korábbi években, idén is lesznek nem pécsi, hanem más városban működő zenekarok, a fesztivál kiemelt vendégei és fellépői, sőt, most nem is egy, hanem két városból érkeznek, illetve egy külföldi városból és egy budapesti kerületből: Eszékről és Józsefvárosból, akarom mondani Yo-Yo-Yozsefvárosból. Utóbbiból itt lesz (természetesen) az Animal Cannibals, egy Ganxsta Zoleet is felvonultató formáció, illetve a Budapest Bárból is ismert Ökrös Gergely és zenekara. A mésik vendég Eszék, ahonnan szintén három előadót/zenakart köszönthetünk, hallgathatunk.

A fesztivál programját ITT találjátok.

KategóriákMETÁL