Sajtóközleményben álltak ki Péterffy Attila döntése mellett, amit nem sokkal ezelőtt küldtek el lapunknak is. Helyes és emberséges döntésről beszéltek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA városvezetés csütörtökön jelentette be, hogy lesz Pécsett harmadik alpolgármester is, az MSZP-s Nyőgéri Lajos, akihez mostantól a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodás terület tartozik. Péterffy Attila azt mondta, gyorsítani kell a városházi munkán, ezért döntött harmadik alpolgármesteri poszt létrehozásáról. Előtte a jobbikos Fogarasi Gáborban is gondolkozott, de őt például a DK elfogadhatatlannak tartotta erre a posztra. Mindeközben a Péterffyt polgármesternek jelölő szervezet elnöksége (Péterffy Attila tagja az egyesületnek, de nem elnökségi tag) jelezte, hogy nem ért egyet a poszt létrehozásával, így legalábbis semmiképpen sem. Már csak azért sem, mert azt a plusz pénzt, ami az új pozícióval jár, jobb lenne inkább a válság miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére fordítani. Szóval politikai vihar keletkezett.

Ezt követően, vasárnap, pár perccel dél után kapta meg a Szabad Pécs a pécsi roma önkormányzat sajtóközleményét, amelyben kifejtik, hogy támogatják Péterffy döntését, és azt, hogy külön szereplő fog kiemelten, alpolgármesteri szinten figyelni a város legelesettebb lakóira.

„A város roma önkormányzata üdvözli a pécsi Polgármester döntését. A Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat úgy látja, hogy a mostani, rendkívül nehéz időszakban kiemelt figyelmet igényelnek a város legelesettebb lakói, és támogat minden olyan döntést ami hozzájárul a boldogulásukhoz. Éppen ezért úgy látjuk, helyes és emberséges döntés volt Péterffy Attila részéről, hogy a városvezetésen belül önálló, új alpolgármester veszi kézbe a szociális területet. Nem csak az itt élő romák, de minden, nehéz helyzetben lévő pécsi nevében is nyugodtan mondhatjuk, hogy a járvány még nagyobb bajba sodorta azokat, akik napról napra, tartalékok nélkül tengetik az életüket. Ezeknek az embereknek most minden segítségre, figyelemre és törődésre nagyobb szükségük van mint eddig bármikor. Most és a jövőben is támogatjuk Pécs polgármesterének és vezetésének minden olyan döntését ami a legrosszabb sorban élőket támogatja.
Petrovics Gábor elnök, Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat”

KategóriákMETÁL