Az ország egyik legvagányabb és legkreatívabb strandja a pécsi Pollack-strand. Zseniális kezdeményezéseik vannak, rendszeresen és visszatérően, kezdve azzal, hogy a szezon végén, mielőtt leengedik a medencét kutyás úszást tartanak, odáig hogy Pécsett, a szabadtéri sportmedencében is lehet teljesíteni a Balaton-á

A cikk a hirdetés után folytatódiktúszást. Miért pont a meteorokra, azaz a csillaghullásra ne lenne válaszuk? Sőt, bár eső nem lesz, esőnapot is terveztek.

„Itt vannak a Perseidák. Hullanak a csillagok. Ennek örömére szombat hajnalban Csillaghullásnéző úszó partit tartunk a Pollack Strandon. Hajnali 3-kor nyit a strand a kedvünkért. Ha van más is, aki általában elalszik mielőtt egy hullócsillagot látna, annak itt a helye. Vízben, úszva még sosem aludtál el. Szóval ma kell gyorsan vagy rövidet aludni és korán csobbani velünk. Catherine a felhő felelősünk, szóval mindenre gondoltunk. Eső nem lesz, de esőnapra gondoltunk: egy év múlva, 2022 augusztus közepe!” – ez a pécsi Pollack-strand csillagfényes és csillaghullás-néző úszópartijának facebook-eseményes felhívása.

Szóval van ugyan esőnap is, de talán érdemesebb mégiscsak most menni, és nem csak azért, mert nem fog esni. Állítólag. Az viszont biztos, hogy a füvön fekvő holdazók-csillagozók, illetve a korán (vagy későn) is megmártozóm hátúszófenoménok lesznek előnyben a mai/holnapi újholdas-csillaghullós éjszakán.

KategóriákPOP