Bánki Erik, az egyik legismertebb baranyai politikus jó hírt hozott a magyaroknak. A “Fidesz dél-dunántúli erős embere” az ATV egyik műsorában beszélt arról, hogy szerinte átmenetileg be lehetne vezetni a nulla százalékos jövedelemadót.

A cikk a hirdetés után folytatódikMég azok is, akik a hátuk közepére kívánják a politikát és a választásokat (és ők vannak többségben), egy dologban egyetérthetnek: bizonyos szempontból az lenne jó, ha minden évben lenne választás: a hirtelen jött adakozási kedv miatt. És a Fidesz, úgy tűnik, ebben most minden korábbinál túltesz. Gondoljunk csak a nyugdíjasok év végén érkező prémiumára, a 13. havi nyugdíjra, vagy a 25 év alattiak adókedvezményére. És még hol van a vége! Persze, nyilván mindennek semmi köze ahhoz, hogy választás lesz, és a legfrissebb nyilvánosságra hozott mérések szerint is gyengült a Fidesz támogatottsága, miközben az ellenzék némileg erősödött.

Mindenesetre a jó hírekre érdemes koncentrálni (még akkor is, ha lesz holnap is), és az egyik legújabbat éppen a “mi fiúnk”, egy fontos beosztásban lévő, eredetileg baranyai országgyűlési képviselő, Bánki Erik szállította. Az parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Voks 2022 című műsorában azt mondta, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a kisjövedelműeknek időlegesen ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük.

Ő nem tud arról, hogy a kormány érdemben foglalkozott volna Domokos László, azaz az Állami Számvevőszék elnöke felvetésével, miszerint a személyi jövedelemadót nulla százalékra lehetne vagy kellene csökkenteni, Bánki ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy bár a javaslat első hallásra hajmeresztőnek tűnik, a polgári kormány adópolitikájával egy irányba mutat. Hiszen a Fidesz 2010 óta, mind a társasági nyereségadó, mind az SZJA mértékét folyamatosan csökkentette.

Címkék:
KategóriákMETÁL