Vasárnap hajnalban meghalt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus, publicista, a HVG volt munkatársa, írta meg a gyászhírt a hvg.hu. A lapot a 67 éves korában elhunyt Kálmán C. György családja értesítette.

Vasárnap hajnalban meghalt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus, publicista. Kálmán C. György hat nappal azt követően hunyt el, hogy meghalt három évvel fiatalabb öccse, az ismert nyelvész, Kálmán László.

Kálmán C. György Budapesten született 1954-ben, magyar-esztétika szakon diplomázott, ami után magyar irodalom- és nyelvtanárként kezdett dolgozni, később a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetében volt könyvtáros. Az MTA modern irodalmi osztálya munkatársa, majd az irodalomelméleti osztály tudományos munkatársa, főmunkatársa lett.

A Literatura, a Cafe Babel és a 2000 című folyóiratoknál volt szerkesztő vagy szerkesztőbizottsági tag. Kálmán C. György 1990 óta tanított a Janus Pannonius Tudományegyetemen, illetve későbbi nevén a Pécsi Tudományegyetemen, az irodalomelméleti tanszéken, egyetemi docensként, majd egyetemi tanárként.

Kálmán C. György ebben a Nagy Józsefnek és a 24.hu-nak adott 2016-os interjújában beszélt sok minden egyéb mellett arról is, hogyan beszélnek és beszéltek a magyar politikusok.

A Szabad Pécs első, 2017-es Karácsonyi történetek című sorozatának egyik szerzője Kálmán C. György volt, Hogy hogyan kellene című játékos tárcanovelláját közöltük.

KategóriákGyász