Semmi meglepetés nincs abban, hogy kiket indít a Fidesz Baranyában az április 3-i országgyűlési választáson. Azok a nevek szerepelnek a ma hivatalossá és nyilvánossá vált Fidesz-KDNP-s egyéni képviselő-jelölti listán, akikről a Szabad Pécs is megírta jóval korábban, hogy őket indítják majd Orbánék, illetve akiket a helyi fideszesek felterjesztettek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendszerváltás előtt is fontos embernek számító Hargitai János a szokásos mohácsi körzetben, az ország legnagyobb, de Pécset nem érintő szigetvári körzetben a pécsi Nagy Csaba indul a Fidesz-KDNP színeiben. MIndketten esélyesnek is számítanak, mindketten jelenleg is képviselői az adott körzetnek. Sokkal nehezebb dolga lesz a mandátum megszerzésére a korábban pártszóvivői és államtitkári posztot is betöltött Hoppál Péternek a pécsi-komlói választókerületben, noha ő szintén a körzet parlamenti képviselője. Ellene ugyanis az immáron az ellenzék legerősebb pártjához, a DK-hoz köthető, de egységes ellenzéki jelöltként a képviselőségért ringbe szálló Szakács László lesz, aki ugyancsak tagja jelenleg is a T. Háznak.

A legnehezebb dolga persze az álcivil, ÖPE-s Kővári Jánosnak lesz, aki Baranya 1-ben indul, ahová Pécs nagyobb része is tartozik. Kővári jelenleg is pécsi városházi képviselő, neki Mellár Tamással. kell megküzdenie, aki a körzet parlamenti képviselője, egyben az egyik legismertebb ellenzéki politikus a régióban. Kővári korábban már volt fideszes országgyűlési képviselő. Igaz, azt követően, hogy eddigi egyetlen, négyéves ciklusa után nem lett újra Fidesz által támogatott parlamenti képviselő-jelölt, érezhetően hidegült a viszonya a Fidesszel. Habár korántsem annyira, mint állította magáról 2019 őszén, miszerint ő ellenzéki képviselő volt a 2014 és 2019 közti öt évben. Azaz a Fidesz ellenzékét képviselte Pécsett öt éven át – állította ezt 2019 őszén. A Fideszben azonban ezek szerint nem orroltak meg rá, vagy nem is gondolták az ellenzéküknek, vagy egyszerűen nem volt más olyan jelöltjük, aki a Fidesznek tagja, s akit szívesen indítottak volna ebben a körzetben.

A Fidesz országos választmánya mindenesetre ma döntött a 106 egyéni választókerületi jelölt névsoráról, benne a négy baranyai jelöltről is.

„A Fidesz–KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra” – írták.

KategóriákMETÁL