Ami konkrétan nem is egy hír, hanem egy kérés, és fontos kérés. Azt viszont, amit a háttérben jelenthet, az mutatja igazán idehaza is a háborús konfliktus súlyát és közelebb is hozza a háborút, és magyar szempontból egyik legrémisztőbb hír a háború kirobbanása óta.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Bármit is tudsz a magyar csapatokról, ne beszélj!” – egy olyan fotót posztolt ki a Magyar Honvédség a hivatalos Facebook-oldalára, amelyen ez a kérés szerepel a magyar lakossághoz intézve a kérés.

Majd részletezték is rövid, érthető pontokban, hogy mit kérnek. Azt, hogy se a magyar honvédségi csapatok mozgásáról, se a rendfokozatokról, se az egységekről, se dátumokról, időpontokról, se a látott felszerelésről ne írjanak, ne számoljanak be, sehol, senkinek, se telefonon, se e-mailen, se a Facebookon.

A katonai és politikai kérdésekben teljesen járatlan laikusok is nyilván belátják, hogy ez fontos és jogos kérés. Még ha a felderítő kémműholdak korában nem is tűnik annak.

Ugyanakkor valószínűleg lesznek, nem is kevesen, akiknek ez a kérés annál is közelebb hozza a háborút, mint amilyen közel egyébként is van. És az ugrik be nekik, hogy akármit is lehetett gondolni, akár csak pár nappal ezelőtt is Magyarország érintettségéről, változik, változhat a helyzet, a Magyar Honvédségnek pedig amúgy is minden lehetőségre fel kell készülnie, a legjobb és legrosszabb forgatókönyvvel is számolnia kell ilyen körülmények között.

Mint azt lapunk is megírta, az ukrajnai katonai invázió első napján Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert számunkra a legfontosabb a magyar emberek biztonsága.

KategóriákMETÁL