A tanár mintát jelent a diákjainak. Azok a tanárok, akik kiállnak jogaik mellett, és akár a polgári engedetlenség eszközéhez folyamodva sztrájkolnak, azok megérdemlik elismerésünket, megbecsülésünket és támogatásunkat, írják a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjai, akik szolidaritási nyilatkozatot adtak ki az őket és a nem csak őket tanító, sztrájkra készülő pedagógusok mellett.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Mi, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium volt és jelenlegi diákjai jelen nyilatkozatunkkal csatlakozunk az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium diákjainak nyilatkozatához és szolidaritást vállalunk iskolánk azon tanáraival, akik az elmúlt napokban sztrájkoltak és most vagy a jövőben polgári engedetlenséget tanúsítanak. Támogatjuk őket abban, hogy a hazánk által aláírt nemzetközi egyezményeknek és az ország saját törvényeinek megfelelően élhessenek a sztrájk megszervezésének és az abban való részvételnek a jogával” – írják.

A sztrájk ugyanis szerintük is alapjog. Ebben a cikkben írtunk a Leőwey-s pedagógusok holnapi akciójáról, itt pedig Vatai Évával készült podcastünk hallgatható meg.

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjainak szolidaritási nyilatkozata

A tanár mintát jelent a diákjainak. Azok a tanárok, akik kiállnak jogaik mellett, és akár a polgári engedetlenség eszközéhez folyamodva sztrájkolnak, azok megérdemlik elismerésünket, megbecsülésünket és támogatásunkat. Mi, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium volt és jelenlegi diákjai jelen nyilatkozatunkkal csatlakozunk az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium diákjainak nyilatkozatához és szolidaritást vállalunk iskolánk azon tanáraival, akik az elmúlt napokban sztrájkoltak és most vagy a jövőben polgári engedetlenséget tanúsítanak.

KategóriákMETÁL