Détári Lajos aláírásokat akar cserélni. Kihangosított telefonon hallgatja végig a Választási Iroda, hogy a Megoldás Mozgalom szolnoki jelöltje ugyanezt akarja. Ajánlgatják nekünk a Liberális Párt 2014-ben gyűjtött ajánlásait. A Fidesz meg aláírásokat akar nekünk hozni, részben halottakét – írta ki nemrég internetes oldalára a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz eddigi legerősebb hír jelent meg az április 3-i magyar választással kapcsolatban. A nagyon friss hírt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szállította, amely a saját internetes oldalára tett ki egy írást és egy videót arról, hogyan machináltak, vagy próbáltak machinálni a múlt pénteken lezárult kéthetes aláírásgyűjtés során.

Tulajdonképpen arról beszélnek a kutyák, amit nagyjából sejtenek is a választók, fideszesek és ne fideszesek egyaránt, hogy a választási győzelmét illetően valószínűleg valójában már korántsem olyan magabiztos Fidesznél most mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy bebiztosítsák a győzelmüket. Magyarán gyöngítsék az ellenfelet, és ha erre nem elég a teljesen leuralt közszolgálati és majdnem az egész vidéki média, akkor úgy, hogy a lehetős legtöbb olyan képviselő és párt elindul a választáson, amely megoszthatja az ellenzéki szavazókat. Csakhogy a kutyák most konkrét történetekkel állnak elő Azzal, hogyan akartak velük aláírásokat cserélni különböző kispártok és jelöltjeik, és hogyan ajánlkozott nekik a Fidesz, hogy segít nekik a gyűjtésben. Merthogy még a kutyapárti képviselőknek sem volt nagyon sok helyen egyszerű összeszedni az 500 aláírást, és biztosítani, hogy legalább 71 saját jelöltjük legyen, így országos pártlistájuk lehessen. Mindenesetre ez sikerült, de mint a most publikált anyagból látszik, lehetett volna ez sokkal könnyebb is.

„Igen. Aláírást akart gyűjteni nekünk a Fidesz. De nem sikerült. 5000 aláírást húztunk át, mert gyanús forrásból érkezett.
Ahol lehet, feljelentést teszünk” – írták.

Az informatikai programjából, de valójában a pornóiparból mesés vagyonra szert tett, és most hirtelen az országot politikusként megmenteni akaró Gattyán György szervezetétől (Megoldás Mozgalom – ami, talán nem véletlenül, MM-nek rövidíthető, mindenesetre nem kissé összetéveszthető emiatt az MMM-mel, Márki-Zay Péterék Mindenki Magyarországával – és jelöltjeitől is érkeztek a történetek szerint jótékony felajánlkozások. De a korábban kamupártban, majd oltásellenességben, most pedig megint kamuszervezetben utazó Gődény Györgyékről is beszélnek a cikkben.

Az alábbiakban nem csak a felvezető videót mutatjuk meg, de a kutyák által leírt esetekből is csemegéznk, az összes baranyai példa mellett a legérdekesebb eseteket. Aki még akar, az mazsolázhat az MKKP oldalán, habár az alábbiak és épp elegendő merítést adnak. A kutyák a cikküket elköszönésképpen így zárják: További kellemes demokráciát mindenkinek!

21.50 Kb. 100 millió forint kampánypénzt bukott a Kutyapárt azon, hogy a kihúzogatásokkal kevesebb jelöltjük indul el végül a választáson, mintha szemrebbenés nélkül megköszönték és benyújtották volna a könnyen jött ajánlásokat is – tudta meg nem hivatalos forrásból a Szabad Pécs. Lapunk amúgy nemrég jegyzetet írt arról, hogy a Kutyapártból közellenség lett az ellenzéki oldalon (elsősorban) azért, mert a billegő körzetekben is terveztek jelölteket indítani, de egy bizonyos logika, az újságírói véleménycikkben leírtak szerint lehetséges, hogy akár még ezekben a körzetekben is inkább használ az ellenzéknek a kutyapárti jelölt indulása, minthogy ártson.

Mint írják, az ajánlásgyűjtés során számos kutyapártos jelölt kapott nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni, de ők rögtön gyanút fogtak. Arra kérték a jelöltjeiket, hogy dokumentálják az eseteket, és a felajánlott ajánlásokat érvénytelenítsék.

„Nem tudom, mi lehet a fejükben, lehet persze úgy gondolják, jó nekik, ha el tudunk indulni a választásokon, az meg kevésbé, ha bejutunk az Országgyűlésbe. Jól látszik: a Fidesz szándékosan jégre akarta vinni a kutyapártos jelölteket, hogy botrányt csináljon az MKKP ajánlásai körül. Ebből következtethető, hogy nyilvánvalóan nem érdeke egy sikeresen Parlamentbe jutó Kutyapárt a NER-nek” – olvasható az oldalon, vélhetően a pártelnök, Kovács Gergely beszél itt is első szám első személyben.

„Szerencsére napi szinten nyomon követtük, hogyan állnak a jelöltjeink, így feltűnt volna, ha valakinek hirtelen a semmiből több száz aláírása lett volna. Erre se volt szükség igazán, mert a jelöltjeink maguktól szóltak, amikor valaki gyanúsan sok aláírást hozott nekik, és ezeket az aláírásokat mind áthúztuk” – hangsúlyozta-

Nem volt egyébként szerinte nehéz észre venni, hogy mit csinál a Fidesz, hiszen:
„– senki nem gyűjt egy kutyapártos jelöltnek egy nap alatt több száz aláírást törvényesen, ők pedig simán hoztak 700-at másnapra, több esetben mondták, hogy ők bármennyit tudnak hozni vagy egyszerűen csak azt kérdezték, mennyi kell?
– a hozott íveken sehol nem volt alul jelezve, ki gyűjtötte az aláírásokat, az aláírások sokszor ugyanolyanok voltak, volt ahol halott ember aláírása is szerepelt az íven, meg amúgy is, egy aláírásgyűjtő íven látszik, hogy azt miként használták, amin nincs egy gyűrődés se, arra átmásolgatták egy szobában valahonnan.
– sok esetben pedig 5 perc alatt ki lehetett deríteni, hogy a segíteni akaró illető, miként köthető a Fideszhez”.

Ahol lehet, megtesszük a feljelentést és a választási irodákban jeleztük a történteket, írták.

Egy jelöltet pedig visszaléptetünk, nála nem tudjuk bizonyítani, hogy a Fidesz gyűjtötte össze az aláírásait, de nem tudjuk, hogy ki.

Baranya megye

1-2. OEVK Pécs

40 aláírást húztunk át.

Ismeretlenek többször hívták a jelöltjeinket, hogy kérnek íveket, nem kaptak.

Egy helyi fontos fideszes passzivistánknál nyomult, hogy segítene, nem kapott rá lehetőséget.

“Volt olyan önzetlen segítő is, aki nemhogy nem fideszes, de nemrég egy ellenzéki párt tagjaként, most függetlenként vallja, hogy ő is a kormány leváltását akarja – öt ívet vitt el és hozott vissza tele érvényes aláírással. Akárhogyan is szeretnénk, ez a sztori nem tud rácáfolni arra a vele kapcsolatos pletykára, hogy akár ő is kaphatott segítséget a fidesztől
A tőle kapott 40 aláírást is áthúztuk.”

Felhívás! Ha olvasóink közt vannak, akik sejtik, vagy megtippelnék, ki lehet ez a jótét lélek, azok írják meg nekünk a szabadpecs@szabadpecs.hu e-mail címre. A legjobb (legkreatívabb) megfejtést és a legszerencsésebb megfejtőt Szabad Pécs-pólóval jutalmazzuk.

3. OEVK Mohács

650 aláírást húztunk át.

A siófoki, gyaníthatóan fideszes ember mondta, hogy ebben a körzetben is tudna valakit, aki segítene, kérte, hívjuk föl. Jelöltünket hamar átterelte a Signalra, és ígérte, a másnapi standolásra küld valakit az ívekért.

James Bond-i események közepette kiderült, a kontaktszemély egy helyi fideszes vezető rokona. Az illető 50 ívet vitt el, pár nap múlva 330 aláírást hozott, az ívek alján nem volt kitöltve, hogy ki gyűjtötte az aláírásokat.

A hozott aláírásokat áthúztuk.”


Gyűjtött nekik a leírás szerint az egyik kampánypénz-pályázójuk is, tőle is elvittek ismeretlenek sok ívet, 320 aláírást hoztak, ezeket is áthúzták. A körzetben nem gyűjtöttek elég aláírást, itt nem lesz jelöltjük.

4. OEVK Szigetvár

„Az aláírásgyűjtés második hetének szerdáján jelentkezett jelöltünknél random ember, hogy segítene. Megkérdeztük a nevét, mire úgy fogalmazott, most igaziból bármilyen nevet mondhatna, nincs jelentősége, neki pusztán annyi a dolga, hogy segítsen. Mondtuk, hogy köszi, nem kell a segítség. Később újra jelentkezett, ugyanezt mondtuk neki.”

Békés megye

2. OEVK Békés

Hűha!! Itt azt írják, hogy egy békéscsabai, magár függetlennek valló médium vezetője kereste meg a jelöltjüket kb. a 3. napon, hogy odaadja neki a fennmaradó ajánlásokat. Visszautasítás után sajnálkozott, hogy “30 év tapasztalata van ebben”.

Budapest

2. OEVK

160 aláírást húztunk át.

„Kértek a jelöltünktől 20 ívet, visszahozták teleírva, ám a visszahozott ívek közé keveredett egy Gattyán-féle ív ugyanebből a körzetből. Ugyanazokkal a nevekkel, amiket a mi íveinkre is írtak.
Minden kapott aláírást áthúztunk.

Passzivistánkkal a Megoldás Mozgalom helyi jelöltje akart aláírásokat cserélgetni, tette mindezt a standunknál, elhajtottuk.”

7. OEVK

“A fideszes választókerületi elnök embere megjelent a pultnál, el akart vinni íveket, majd miután a jelöltünk nem kért a segítségből, nagyjából tizenötször hívta, de nem vettük fel neki a telefont. Ezután az illető megjelent a standunknál újra, kérdezte, mennyi aláírás hiányzik még. Mondtuk, kb. 100. Rá is pörgött, hogy kér akkor íveket és összegyűjti. Nem kapott íveket. Utána még többször próbálkozott telefonon, sikertelenül.

A jelölt nem vette fel neki a telefont. Ez előtt küldtek még a standunkhoz egy teljesen idegen fiatal lányt, hátha ő kap íveket elvitelre, ha kér, de ő sem járt sikerrel. Abból volt nyilvánvaló, hogy fideszes, hogy utána jelent meg a XIII. kerületi ismert fideszes, mondván, hogy a lány az ő emberük volt.”

9. OEVK

“A Megoldás Mozgalom jelöltje, Détári Lajos személyesen ment oda a pultunkhoz, és szeretett volna aláírásokat cserélgetni. Elküldtük.”

Csongrád megye

1-2. OEVK Szeged

“Az első hét után leadtuk az addig gyűjtött aláírásokat, amint látszott a választás.hu-n, hogy még nincs meg az összes, telefonos megkeresés jött a helyi fidesztől, hogy akarnak nekünk segíteni. Mondtuk, hogy ne. Aztán még a vége előtt kicsivel is odament valaki egy kocsmában a jelöltünkhöz, hogy kell-e neki segítség, mondta, hogy nem.”

Hajdú-Bihar megye

1-2. OEVK Debrecen

360 aláírást húztunk át.

Fidelitasosok ajánlottak segítséget. Nem kértük. Erre másnap megáll két furgon a debreceni standunknál, kiszállnak romák és jönnek aláírni.

Ismeretlen kért íveket, visszahozta teleírva, persze látszott, hogy az ajánlások felét ugyanaz az ember írta alá.

Az összes aláírást áthúztuk.”

Pest megye

11. OEVK. Dabas

“Itt népmesei módon három megkeresés volt:

Múlt hét kedden egy dunaharaszti fideszes ajánlgatta nekünk az egyik szomszéd falu polgármesterének 2019-ben gyűjtött aláírásait. Nem kértük.

Másnap egy fideszes országgyűlési képviselő ajánlott segítséget. Nem kértük.

Ugyanő csütörtökön még telefonon is próbálkozott, hogy küldene valakit pénteken ajánlásokkal, ezúttal sem járt sikerrel.”

KategóriákMETÁL