Az elektromos autózás vitathatatlan előretörése messze nemcsak annyit jelent a mobilitás tekintetében, hogy az autónk motorját innentől fosszilis tüzelőanyag helyett elektromos áram fogja hajtani, hanem az autózást körülvevő teljes infrastruktúra totális újratervezése, átépítése is elengedhetetlen.

A cikk a hirdetés után folytatódikEz a kijelentés jobban megérthető, ha csupán arra gondolunk, hogy a jövőben teljesen átalakulhat a benzinkutak szerepe, hiszen olyan, korábban nem létező funkciók is teret nyernek, mint az autók otthoni energiaellátása.

Otthoni töltés, gazdaságos és kényelmes alternatíva

Az elektromos meghajtás térnyerésével, és az újabb technológiák elterjedésével már napjainkban is megoldható, hogy egy korszerű jármű egyáltalán ne legyen arra szorulva, hogy a nap egy jelentős részében egy töltőállomáson kelljen állnia. Megvalósítható mindez, hiszen a tulajdonos saját garázsában is megoldhatja az autó feltöltését, és ennek a feltételei már manapság is rendelkezésre állnak.

Az EautóTöltőkábel.hu otthoni töltőkábelei bőséges választékot nyújtanak mindenféle töltési igényekhez, valamint az otthoni feltételekhez.

Nélkülözhetetlen tartozék, a töltőkábel

Az elektromos áramnak megvan az a tulajdonsága, hogy mindenképpen szüksége van átviteli közegre, és bár már vannak kísérletek arra, hogy ez indukciós úton menjen végbe, azért manapság még a vezetékes megoldások jelentik erre a megoldást. Magyarán szükséges létrehozni fizikai kapcsolatot a töltőállomás, töltőaljzat és az autó csatlakozója között.

Az elektromos autók töltésével foglalkozó EautóTöltőkábel.hu oldalon a legkülönbözőbb igényeknek megfelelő töltési lehetőségekhez szükséges eszközökkel találkozunk és kaphatunk teljes körű tájékoztatást e témában. 

Ez annál is inkább fontos, mert aki nem jártas a témában, az bizony könnyen elveszhet a különböző szabványok, kialakítások és megoldások tengerében, a helyes döntés meghozatalához ugyanakkor szükségesek ezek az információk.

Az otthoni töltés kialakításakor mindenképpen figyelembe kell venni a töltendő jármű paramétereit, az akkumulátor kapacitását, a ház elektromos rendszerének kialakítását, és legtöbb esetben a használt konnektort is kompatibilissé kell tenni a töltéshez. 

Ezek ismeretében lehet dönteni a fali töltő vagy a hordozható töltőkábel kérdésében. Az előbbi megoldáshoz szükséges az otthoni kiépítettség, míg az utóbbi alkalmas arra is, hogy az autót a nyilvános töltőállomásokkal összekapcsolja.

Eltérő paraméterek

A különböző otthoni töltési megoldások közötti legszembetűnőbb különbség a töltés gyorsaságában mérhető, és itt nagyságrendi eltérések is adódhatnak. Mindazonáltal teljesen reális élethelyzet az is, hogy valakinek a leglassabb 8-10 órás időtartam megfelelő, hiszen a jármű éjjelente úgyis a garázsban pihen.

Nagy előnye még az otthoni töltésnek, hogy akár napelemes rendszerrel is használható, illetve az EautóTöltőkábel.hu oldalon megtalálható intelligens töltésvezérlőkkel jelentősen csökkenthetők az egyébként is rendkívül alacsony közlekedési költségek.

KategóriákINFÓ