Nem is Brüsszel, hanem London az igazi ellenség? Exit poll-kutatást készített öt nyugat-európai nagyvárosban (Bécs, Berlin, Brüsszel, London és München) a Magyar Demokrácia Alap nevű civil szervezet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA több mint 2500 szavazó megkérdezésével készült felmérés alapján a külföldre vándorolt magyarok több mint háromnegyede az Egységben Magyarország listájára voksolt, alig 11%-ot kapott a Fidesz-KDNP és parlamentbe küldték volna a MKKP-t is, 6%-os eredménnyel, tájékoztatta a szervezet a kutatás eredményéről a Szabad Pécset.

Az exit poll az egyéni pártpreferenciákat is felmérte: itt a Momentum kimagasló győzelmet aratott (30%), megelőzve a második MKKP-t (17%) és a DK-t (11%).

Kifejezetten sok külföldi magyar MKKP szimpatizáns végül az Egységben Magyarország listájára adta a voksát – vélhetően taktikai megfontolásból. 

A kutatás során kevesebb mint 15% volt a válaszadást megtagadók aránya (akik nincsenek benne a 2500 megkérdezettben), az adatbeviteli hibaarány 0.5% alatt volt.

Az exit pollt papíron, anonim módon, demográfiai alapadatok (nem, korcsoport, utazás ideje a szavazóhelyiséghez) gyűjtésével kombinálva készítették

Nem is Brüsszelt kellett volna annyit szapulni, hanem Londont?

Na, persze, tudjuk, hogy fideszül Brüsszel nem egy város, hanem az EU.

Münchenben szavaztak a legtöbben a Fideszre, de még ott is 20% alatti az eredmény

KategóriákMETÁL