Ez az altcoin a közelmúltban jelentős ismertségre tett szert. Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a Tesla vezér, Elon Musk rövid véleménynyilvánításaival gyakran felkeverte a kriptovaluta piac állóvizét.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Dogecoin története

Több mint tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza ez a história. Japánban egy óvodapedagógus megosztott a kedvenc kutyájáról egy fotót. Az internet segítségével nagyon hamar világhírűvé vált az állat. Rövid idő alatt mém lett belőle, hiszen olyan vicces arckifejezést vágott, ami sokaknak megtetszett.

A coin létrehozója az akkor már ismert kriptovaluták forráskódját használta fel a szoftver fejlesztése közben. Kreálmánya egy olyan nyílt forráskódú projekt lett, ami 2013 végén készült el véglegesen. Ez a legismertebb tréfa valuta. Megálmodója tulajdonképpen egy internetes mémből dolgozta ki digitális fizetőeszközét.

Különös felhasználási formát találtak neki a korai tulajdonosai. A fórumhasználók díjazták vele a jó tartalmakat. Tulajdonképpen egyfajta like-ként használva küldözgették egymásnak ezt a kriptovalutát. A siker gyorsan jött. 

Egyetlen hónap alatt hatvanmillió dollár értékben vásároltak ebből a fizetőeszközből. A többi, kereskedésre használt kriptovalutához hasonlóan a Dogecoin is decentralizáltan működik. Ez azt teszi lehetővé, hogy központosított pénzintézetek nélkül legyen képes fennmaradni és működni a blokklánc technológia által.

A Dogecoin bányászata

A Bitcoinnal és a Litecoinnal ellentétben a Dogecoin inflációs kriptovalutaként működik. Míg azoknál limitált a kibányászható érmék összmennyisége, addig itt évente több mint ötmilliárd példányt lehet kitermelni. Ez lehetővé teszi, hogy bármikor belevághatunk ennek az eszköznek a bányászatába. 

Itt a proof of work technológián belül a Scrypt protokollt kell használnia a bányászoknak. Ennek a coinnak egy perc a blokk ideje. Alapvető tulajdonsága pedig, hogy korlátlanul bányászható. A legnagyobb operációs rendszert futtató számítógépek mind képesek a bányászatra.

Erre használható a Dogecoin

A Dogecoin felhasználók gyakorta a jó minőségű tartalmak előállítót jutalmazzák ezzel a digitális pénzzel. Főleg a Twitteren és a Redditen volt ez jellemző. Amolyan tipp pénzként használták. Sőt, használják ma is, hiszen van egy hűséges felhasználói mag, akik napjainkban is ragaszkodnak a véleménynyilvánítás eme formájához. Vannak olyanok is viszont, akik csak profitszerzési célból kereskednek vele. Természetesen abban sincs semmi kivetnivaló. A Tradensea automatizálható kereskedési szoftver alkalmazásával pedig még könnyebben megtehetjük ezt!

Hogy segítette Elon Musk ennek a valutának a sikerét?

Tulajdonképpen ő tette híressé a Dogecoin kriptovalutát. Twitter üzeneteivel nemcsak ismertséget szerzett az eszköznek, de az árfolyamokat is sikerült emelkedési pályára állítania.

Sikerét azonban nem lehet csak egyetlen emberre fogni. A kriptovaluták terjedő népszerűségéből ez a coin is sokat profitált, és biztosan fog is még a jövőben.

KategóriákINFÓ