A mai bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány többszintű logikai társasjátékot, amelyek közül mindegyik egyedi és innovatív játékmechanikával rendelkezik, olyan témákkal, amelyek fiúk és lányok számára egyaránt vonzóak. Ráadásul kompakt és asztali kivitelben egyaránt kaphatók.

A cikk a hirdetés után folytatódikCamelot Junior társasjáték

Amikor a logikáról és a térbeli készségekről van szó, gyakran a tapasztalatainkon keresztül tanulunk. De mi a helyzet akkor, ha mi ezeket szeretnénk megtanítani a gyermekeink számára otthon? 

Nagy rajongói vagyunk a játékos oktatásnak, a Társasjátékrendelés.hu Smart Games kínálatában is kapható Camelot Junior pedig az egyik kedvenc kirakósunk, amelyet otthoni arzenálunkban tarthatunk. Megtévesztően egyszerűnek tűnik mindössze 8 fakockával, de amikor megpróbálják a gyermekeink legyőzni a kihívást, hamar rájönnek, hogy a kevesebb több.

Gyönyörű, háromdimenziós keményfa tornyok és lépcsők segítségével a gyerekeknek ki kell találniuk, hogyan hozhatnak létre utat a lovag számára, hogy újra egyesülhessen a hercegnővel. Azonban egyikőjük sem ugorhat le vagy mászhat fel a falakon, így csak a tornyok és a lépcsők meghatározott kombinációja juttatja el őket egymáshoz.

Három kismalac 

A három kismalac történetét filmekben, könyvekben és rajzfilmekben is bemutatták már. A Smart Games is csatlakozott ehhez a körhöz. Elképzelt egy játékot, amely egy ismerős mese alapján ösztönzi a logikát és a kreativitást. 

A játék egy táblából, 4 bábuból (három malac és egy farkas), három különböző színű játékelemből áll, amelyek mind egy-egy otthont képviselnek. Továbbá a doboz tartalmaz még egy feladványfüzetet 48 különféle feladattal és egy képeskönyvet. A lényege pedig az, hogy a gonosz farkas folyamatos felbukkanására odafigyelve a gyerkőcök segítsenek a malacoknak megépíteni az odújukat.

IQ Twist társasjáték

Azt kell mondjuk, hogy maga a játék nagyon jól van elkészítve – a darabok masszívak és jól illeszkednek a nyílásokban. De ez nemcsak egy jól elkészített játék, hanem órákon át tartó szórakozást is ígér. 

Állítsuk fel a játéktáblát annak az adott feladványnak megfelelően! A kirakós rajz alapján helyezzük a pöcköket a lyukakba, majd mehet az összes darab a táblára, de mindeközben ügyeljünk arra, hogy a darab azonos színű pálcákra illeszkedjen. Ez sokkal nehezebb, mint amilyennek hangzik. 

Forgassuk meg a darabokat, vegyük le a tábláról, majd tegyük vissza őket, amíg meg nem találjuk a pontos elhelyezést az adott puzzle számára. 

Titkok temploma társasjáték

Ahogy a játék neve is sugallja, egy Indiana Jones-típusú karakter szerepébe helyez bennünket. A kaland pedig abból áll, hogy eligazodunk egy változó labirintusban, amely tele van veszedelmekkel, és próbáljuk elkerülni azokat anélkül, hogy csapdába esnénk. 

A játék nyolc csúsztatható figurát tartalmaz, amelyeket folyamatosan mozgatni kell, így A pontból B pontba kerülhetünk anélkül, hogy beleesnénk a krokodilokkal teli vízbe. 

Vajon meg tudjuk oldani mind a 48 kihívást, és a dzsungel igazi hőse lehetünk?

KategóriákINFÓ