Még viszonylag messze van a strandszezon, de ha még nincs napozóágyad, akkor jobb, ha időben megpróbálsz keresni egy olyat, amivel biztosan elégedetten tudsz nekivágni a nyárnak. Így, hogy nem vagy időszűkében, biztosan nem fogsz elhamarkodott döntést hozni, és lesz egy szuper pihenőhelyed a kertben vagy a medencéd mellett.

A cikk a hirdetés után folytatódikMennyire fontos a terhelhetőség?

A napozóágy kiválasztásakor a legtöbben hajlamosak csak azzal számolni, hogy a saját testsúlyukat bírja el a kiválasztott darab. Ez viszont kimondottan kellemetlen lehet, ha vendéget vársz, és ő is szeretné használni a napfürdőzéshez a kerti bútort, de valamivel nagyobb súllyal rendelkezik. Alapvetően is érdemes a 100 kg feletti teherbírással rendelkező ágyak közül válogatni, hiszen ezek sokkal masszívabbak, nem kell azon aggódni, hogy ki használhatja, és ki nem.

Neked is szükséged lenne néhány kerti bútorra a medence köré? Nézd meg a SpaTrend napozóágy kínálatát, és válassz igényeid szerint!

Milyen alapanyag a legjobb?

Ez természetesen nagyban függ az elhelyezéstől és a felhasználói igényektől is. Sokan pártolják a fából készült kerti bútorokat, de ezt nagyon meg kell válogatni, hiszen a fa szerves alapanyag, ami az idő múlásával elkezd gyengülni, a természeti hatások pedig csak rásegítenek erre a folyamatra. Ha nem szeretnél a rendszeres utógondozással, felületkezeléssel foglalkozni, akkor jobb, ha valamilyen rozsdamentes fémvázzal ellátott napozóágy mellett teszed le a voksod.

Kényelem a tetőfokon

Hiába tudod, hogy általánosságban milyen pózban szoktad használni a napozóágyat, nem árt, ha van lehetőséged a változtatásra is. A legjobb, ha nemcsak fekvő és ülő pozíció van, hanem vannak köztes állások is. És ebben az esetben érdemes megvizsgálni, hogy a támlát mennyire tartja stabilan a szerkezet, megbízható-e, vagy csak egy újabb hibalehetőséget biztosító gyenge megoldás.

Szövetek a napozóágyon

A napozóágyak között vannak olyan darabok, amik nincsenek szövetborítással ellátva, de be kell látni, hogy a pusztán törölközővel letakart fekhelyek aligha tudnak hosszú időn át kényelmet garantálni. Ha Te is az a típus vagy, aki szeret órákon át a természet lágy ölén pihenni, olvasni, kikapcsolódni, akkor mindenképpen a kárpitozott, szövetes darabok között kell keresgélned. De itt is nagyon oda kell figyelni a minőségre, hiszen a silányabb alapanyagokra a szél, az eső és az UV-sugárzás is mind nagyon rossz hatással vannak. A speciálisan kültérre tervezett szövetek azonban ellenállóak, többségükben vízlepergetőek, így nem kell attól tartani, hogy a párnázat penészedni kezd egy nagyobb eső után, de nagyban megkönnyíti a tisztán tartást is. Ezek a szövetek ugyanis nem szívják magukba a szennyeződéseket, így sima szappanos vízzel is remekül lemoshatóak.

KategóriákINFÓ