A magánházak és az irodák esetében egyaránt szükség lehet a kábelek méretezésének elvégzésére. Mivel sokszor vesz körbe bennünket rengeteg vezeték, ami megkeserítheti a mindennapjainkat, így a következő lakásátalakítás során érdemes elgondolkodni a kábelek kezelésén. 

A cikk a hirdetés után folytatódikEnnek köszönhetően ugyanis jóval kevesebb lesz a fennmaradó kábel, sokszor szinte láthatatlanul oldják meg ezek elvezetését. Lássuk, hogy miért van rá szükség, és miért lehet hasznos!

A vezetékek méretezése otthon és az irodában

Biztosan mindenkinek elege van a rengeteg kábelből a házban. Ezek nemcsak az elektromos eszközök miatt vannak jelen, hanem bizony a nem optimális szerelési munkák miatt is. A villanykábelek hatalmas arzenálja fut végig a lakás különböző pontjain, a falon, a padlón, de sokszor még a garázsban és a kültéren is találkozni velük. 

Az Elektrikstore.hu kábelei és vezetékei kiválóan alkalmasak arra, hogy azokat a megfelelő szakember megfelelő méretűre vágja. Ezzel pedig végre elfelejthető a házban található kábelrengeteg.

Természetesen nemcsak otthon, hanem bizony a munkahelyen is találkozhatunk ezekkel a gondokkal. Különösen igaz lehet ez az irodákra, ahol megannyi gépezet áll a rendelkezésünkre, azonban nincsen elegendő konnektor. 

A kábeleken naponta végighaladó áram esetében azonban rendkívül fontos, hogy az rendeltetésszerűen és zavartalanul működhessen. Akár még a legkisebb probléma is veszélyt jelenthet a vagyontárgyakra, sok esetben az egész ingatlanra. Nem árt tehát kizárólag olyan elektromos vezetékeket beszerezni, amik minden szabványnak és előírásnak megfelelnek. 

Milyen szempontoknak kell megfelelni a méretezés kapcsán?

Rengeteg apróság van, amire figyelni kell, ha vezeték méretezésére kerül sor. Bár az Elektrikstore.hu oldalán kapható verziók megfelelnek ezeknek, azonban így sem árt körültekintőnek lenni. 

A feszültségesés, a melegedés, illetve a mechanikai szilárdságra való tekintettel sokszor van szükség a kábelek vágására. A biztonság szempontjából mind a három tényező megléte, és azok határértéken belül tartása kiemelt fontosságú szempont. 

A rendelkezésre álló értékek alapján többféle terhelési csoportokat különböztetünk meg. Ezeket figyelembe véve több lehetőség van a megfelelő kábelek kiválasztására. A csoportok között még könnyebb az eligazodás, hiszen a szakemberek több speciális táblázatot alkottak meg, így részletesen kielemezhetőek az egyes specifikus értékek. 

Ki csinálja a kábelméretezést?

Az internetnek köszönhetően tulajdonképpen bárki nekiláthat a kábelek méretezésének, azonban valószínűleg jobban járunk, ha szakember segítségét kérjük a művelethez. Mivel mindenki számára fontos az értékek védelme, az ingatlan megóvása, illetve természetesen a testi épség, így a legjobb megoldás felfogadni valakit. 

Egy több éves szakmai tapasztalattal rendelkező személy ugyanis feltehetően sokkal jártasabb lesz a témában, nemcsak biztonságosabb, hanem gyorsabb és hatékonyabb munkát is végez. 

KategóriákINFÓ