Ismered a LED panelek előnyeit? Vagy talán nem is tudod, hogy mi az a LED panel? Nos, ha így van, akkor azt minél hamarabb pótolnod kell, mert a te otthonodban is vannak olyan helyiségek, ahol alkalmazhatóak. Lássuk, melyek ezek!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mik azok a LED panelek?

A LED panelek ott vannak a te hétköznapjaidban is, csak nem veszed észre őket. Leggyakrabban a különböző közintézményekben, irodákban találkozhatsz velük, csak fel kell hozzá nézned a mennyezetre. Olyan opálos üveggel felszerelt LED mennyezeti lámpák, amelyek általában téglalap vagy négyzet alakúak. Persze léteznek domború és kerek kivitelben is.

Akár te is használhatod ezeket a világítástechnikai eszközöket az otthonodban: akár a hálószobában, akár a nappaliban vagy az előszobában. Alapvetően bárhol alkalmazhatod, ahol az általános világítás megteremtése a cél. Ezek a beltéri beépíthető lámpák jól mutatnak bármelyik helyiségben. A konyhában is kiválóan funkcionálnak, mert még a legeldugottabb sarkokat is megvilágítják.

Milyen előnyei vannak a LED panelek használatának?

A LED panelek használata nem véletlenül terjedt el, mivel számos előnnyel jár, amit neked is érdemes minél széleskörűbb módon kihasználni:

  • A fényereje kellően hatékonynak bizonyul és még szabályozható is, ami sokat jelent akkor, ha éppen hangulatvilágításra vágysz.
  • Verhetetlen az energiatakarékosság terén – emiatt nagyon gazdaságos a működtetése – akár 80%-os energia megtakarítást is el lehet vele érni.
  • Költséghatékony, mert az energiatakarékosság még hosszú élettartammal is párosul. 
  • Jól viseli a fel- és lekapcsolgatást, felkapcsolás után azonnal teljes fénnyel ég.
  • Jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak.
  • Nem kell tartanod attól, hogy működés közben felmelegszik.
  • Nem igényel különösebb karbantartást, ami több szempontból is hasznos. Egyrészt nem kell a fényforrásokat havonta cserélgetni – ami egy hagyományos izzónál előfordulhat – másrészt nem kerül plusz költségbe. Akár 50000 üzemórát is kibír anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni. 
  • Megbízhatóan működik, mindig számíthatsz a professzionalitására – akár otthon, akár az üzlethelyiségben, akár az irodában alkalmazod. Nem fogsz csalódni benne.
  • Akár még a fürdőszobában is jól használható. Csak a megfelelő IP védettségről kell gondoskodnod – az áramütéses balesetek elkerülése érdekében.

Milyen méretű LED panelt érdemes választani?

A LED panel méretének meghatározásánál mindig az adott helyiség nagyságát kell szem előtt tartanod. Egy pici helyiségbe – mondjuk egy főzőfülkébe – nem használhatsz óriási LED paneleket. A szoba belmagassága lesz a meghatározó, a nagyobb térben a méretesebb, míg a kisebb helyeken a kisebb panelek fognak jól mutatni. 

Az is lényeges szempont, hogy mekkora a teherbíró képessége az álmennyezetnek, hiszen nagyon balesetveszélyes tud lenni, ha egy lámpa túlságosan nehéz. Szintén fontos kérdés a LED panel kinézete is – hiszen a megjelenése jelentős mértékben befolyásolja az adott szoba esztétikus kinézetét is. 

Használj te is LED paneleket az otthonodban!

KategóriákINFÓ