Hogy a medencében való pancsolás csak jó élmény maradjon, és semmiféle kellemetlen következménye ne legyen egyik fürdőzőre nézve sem, rendkívül fontos, hogy törődj a medencéddel és a medence vizével. Ellenkező esetben olyan nem várt következményekkel kell számolni, amit senki sem igazán szeretne.

A cikk a hirdetés után folytatódikA medence karbantartásnak vannak napi és heti rendszerességgel elvégzendő lépései. Ezek közül szerencsére már sokat lehet okoseszközökkel kényelmesen, akár wifin keresztül vezérelve végezni.

Vegyszerek?

A Medence Óriás medencevegyszerek kínálatában számos kiváló terméket találsz. Ezekkel szinte gyerekjáték a megfelelő minőségű vizet biztosítanod a szabadtéri és a benti medencében is. Ezt úgy képzeld el, mint a kertben a gyepkezelést. Ha hagyod megnőni, akkor sokkal nagyobb erőfeszítéssel és időráfordítással tudsz majd megszabadulni a nagyra nőtt fűszálaktól. Pont ez a helyzet a medencével is. Ha elhanyagolod a vízkezelést, vagy a megfelelő lépéseket nem a megfelelő módon végzed, akkor annak bizony számos komoly következménye lesz. Megbetegítheti a pancsolókat és magának a medencének az anyagai is károsodhatnak, ezáltal élettartalmuk csökkenhet. Kész anyagi veszteség.

Rendszeresen és alaposan

A lényeg tehát a rendszeresség és az alaposság. Persze sokan nem szeretik a vegyszereket, ám a tisztaságot azért valahogy biztosítani kell. A csiramentes, kórokozók nélküli veszélytelen medencehasználat elengedhetetlen feltétele a megfelelő szerek alkalmazása. És itt nem kell azonnal a klórszagra gondolnod.

Bár a klór rendkívül hatékony fertőtlenítőszer, és nagy szerepe is van a medencevíz és a medence környezetének fertőtlenítésében, ma már alternatív módszerek is léteznek ennek kiváltására. Ilyen például a klorinátor, ami egy modern sóbontó berendezés. Csak egyszerű konyhasót kell beletenned, és a bekapcsolását követően szabad aktív klórt juttat a vízbe. Ez sokkal kevésbé zavarja az arra érzékenyeket és a gyerekeket. Létezik még az ózongenerátoros tisztítási módszer is. Ezzel is nagyon hatékonyan felveheted a kesztyűt a baktériumokkal, vírusokkal és a gombákkal szemben. A vegyszerek használatára így csak kisebb időközönként lesz szükség, amikor is úgynevezett sokkoló vízkezelést végzel.

Előzd meg a problémákat

Fontos ellenőrizned, hogy a medence berendezései és falai épek-e. A jó minőségű és tökéletesen működő szivattyú és szűrőrendszer a barátaid. Tartsd őket jó állapotban! Sok problémától megkíméled magad így. Ha mozgatják a vizet, sok szennyezőanyagot kiszűr a megfelelő szűrőközeg. Ez általában homok vagy papír, de lehet üvegtörmelék is. Legyen rendben a víz pH-ja, mert így nem kell túl sok fertőtlenítés, illetve fertőtlenítőszert sem kell adagolnod. Ha profi segítséget keresel, egy medenceporszívó vagy egy medencetisztító robot sok időt és energiát megspórolhat neked. Ha rendesen karbantartod, a medencéd meghálálja majd a törődést.

KategóriákINFÓ