Nagyon sokan a már leépült csontszövet miatt félnek belekezdeni a többlépcsős, költséges csontpótlásos kezelésbe. A jó hír az, hogy számukra is van más lehetőség. A cikkben egy speciális implantátumos eljárásról írunk!

A cikk a hirdetés után folytatódikFix híddal ellátott speciális implantátum

Azok számára, akiknek egészségügyi tényező miatt nem javasolt, vagy akik már nem rendelkeznek elegendő csontszövettel, ideális megoldás a Halász Klinika All-on-4 beavatkozása. A módszer lényege, hogy teljesen fogatlan állcsontok esetén állcsontonként 4 db speciális implantátummal 12 tagú híd helyezhető be. 

Az eljárásnak köszönhetően visszanyerhető az önbizalommal teli, gondtalan mosoly. 

A modern fogászati kezelés révén a teljesen fogatlan állcsont költséghatékonyabb módon kezelhető, 4 db implantátum segítségével. Csontpótlás nélkül, azonnal terhelhető implantátumokkal megakadályozható az állcsont folyamatos sorvadása. A kezelés gyorsan kivitelezhető, akár egy nap leforgása alatt elkészülhet egy fix ideiglenes híd, a protézisre pedig nem is lesz szükség többé. 

A klinikán élen járnak az implantációs eljárásokban, az All-on-4 fogpótlások terén igen bőségesek a lehetőségek. Az alsó állcsont érintettsége esetén közel 100%, hogy nem lesz szükség csontpótlásos beavatkozásra. 

Azonnali terhelés a foghiány megoldásaként

Ajánlott már a foghúzás után vagy a fogvesztést követően implantációt kérni, mely ellátható ideiglenes koronával. Különösen amiatt, mert ebben az időszakban jóval intenzívebben regenerálódik a csontszövet, és egyedül így őrizhető meg az ínypapilla csipkézett szerkezete. Kezeletlenül a csontszövet folyamatosan degradálódik, leépül. 

A megoldást ilyenkor egyedül az azonnal elvégzett implantátumos beavatkozás jelenti, ezzel együtt egy esztétikus korona is biztosítható, mely hasonló az eredetihez. Később viszont a fogak torlódása és az ínypapilla sorvadása miatt nem lehet ugyanolyan szép eredményt garantálni. Nincs feszengés és fog nélküli átmeneti időszak, hiszen az implantátumok azonnal megterhelhetők ideiglenes koronával. 

Érdemes a mielőbbi kezelést választani, és kihasználni a speciális eljárások adta lehetőséget, mellyel elkerülhető nagy eséllyel a bonyolult, hosszadalmas csontpótlásos procedúra. 

Prevenció a fogak egészségéért

Fogaink egészsége érdekében nagyobb figyelmet kell fordítani a gondos szájápolásra és emellett a rendszeresen elvégzett fogkőleszedésre is. A gyulladt, vérző fogíny időben történő kezelése megelőzheti a fogágybetegséget. Ez pedig kulcsfontosságú a fogak megőrzésében. Az egészséges íny és az ideális szájhigiénia az alapja mindennek. 

Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy bármennyire is figyelünk fogainkra, előfordulhat olyan eset, amikor már nem megoldható a megmentésük, ilyenkor a minél előbb elvégzett fogpótlás a cél. Az eredeti foghoz hasonló, szép, esztétikus korona, amely megfelelően illeszkedik. A kezelések sikeres kimenetele érdekében érdemes időben cselekedni!

KategóriákINFÓ