Ha egy márka már több évtizede jelen van a piacon, akkor az talán nem a véletlen műve, ha pedig kis hazánkban is azonnal ismertté és népszerűvé válik, akkor az bizony annak a jele, hogy itt valami igazán jó minőségű dologgal állunk szemben. Ilyen esetekben egy idő után már tudjuk,hogy a márka neve garanciát jelent a pontosságra és az eleganciára, ezért bátran tehetjük a kosarunkba, hiszen időtálló terméket készülünk vásárolni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA márka története

A Certina órák a közepes árkategóriába tartoznak, azonban az általunk nyújtott érzés és minőség az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező órává teszi. Az Órashop.hu változatos Certina karórákat kínál elérhető árakon.

Ha a márka történetét kutatjuk, akkor nem a Certina névre kell rákeresni, hanem a Grana órákra. A Certina órákat ugyanis a svájci Kurt fivérek 1888-ban kicsi családi manufaktúrájukban először szülővárosukról, Granacus-ról nevezték el. A kis vállalkozás gyorsan felvirágzott, és a világháborúk okozta recessziók sem szegték kedvüket az alapítóknak.

1938-ban a cég elhatározta, hogy nemzetközi piacra lép, és egy olyan nevet keresett, amit külföldön is könnyen ki lehet ejteni. Így esett a választásuk a Certina névre. A Grana márkanevet fokozatosan vezették ki, és az ötvenes évekre már kizárólag Certina márkanévvel hozták forgalomba óráikat. A siker töretlen volt, egyre több leányvállalat alakult, és számtalan országba eljutottak.

Miért tudott a Certina megmaradni a piacon?

A siker kulcsa a folyamatos fejlesztés és a kimagasló minőségi követelmények. Egyrészt azt szerették volna, ha a termék úgy jut el a vásárlókhoz, hogy a vásárlási élmény a legmaximálisabb legyen. Ennek érdekében olyan bolthálózatot hoztak létre, amely minden kereskedő számára etalont jelentett, másrészt pedig a termékfejlesztés során arra törekedtek, hogy az órák a legjobb minőséget képviseljék.

A Certina újításai

Az automata órák hátránya az volt, hogy leeséskor könnyen megsérültek, ezért a Certina kifejlesztette a DS technológiát, ami a Double Security rövidítése. A DS egy olyan tokrendszer, ami fokozottan védi az óraszerkezetet a rázkódástól és az ütéstől, ezért a Certina DS órák akár egy hatméteres zuhanás során sem sérülnek meg. Az óra zafírüveget kapott, ami jobban ellenáll a karcolódásnak, valamint az ETA óraszerkezet annyira pontos, hogy egyes modelljei megkaphatták a kronométer minősítést. 1970-ben létrehozott órájuk mérte az ember bioritmusát, és elkészítették Wolfram carbidból a legellenállóbb órát, amit Muhammad Ali is viselt.

A márka népszerűsítése

A cég mindent megtett a márka népszerűsítése érdekében. Ahhoz, hogy az óra ellenállóképességét bizonyítsák, ezt viselték a Himalája expedíció tagjai, valamint tesztelte az amerikai tengerészet és híres kutatók, űrhajósok is. A DS-3 modell részt vett NASA kísérletekben, és a Japán Mount Everest expedíció tagjai is kizárólag Certina órát viseltek. Az óra bizonyított 8000 méteren és a tenger mélyén is.

A Certina hatalmas választékkal rendelkezik mind női, mind pedig férfi órák terén. Ha egy igazán elegáns, mutatós órát szeretnél vásárolni kiváló ár-érték arányban, akkor nézz szét a Certinák között, mert biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelőt!

KategóriákINFÓ METÁL