Nem a legféltettebb titkokat fedjük most fel, csupán a férfiak zuhanyzási szokásaiba engedünk bepillantást annak érdekében, hogy eloszlassuk a tévhiteket. Azt gondolnánk, a férfiak sokkal kevesebb időt töltenek el a fürdőszobában tisztálkodással, mint a nők, de ezt a mítoszt meg kell, hogy cáfoljuk: alig maradnak el mögöttük. 

A cikk a hirdetés után folytatódikManapság már a férfiak tisztálkodása sem csak a gyors zuhanyzásra, borotválkozásra korlátozódik, esetükben is helyesebb szépségápolásról beszélni, hiszen az arcápolás ma már az ő körükben is természetes. 

Amit a zuhanyzás adhat

Biztos hozott már össze a sors olyan nőkkel, akik a csak-beugrom-lezuhanyozni szokásukat tökélyre fejlesztették, és minimum 30 percet töltöttek a fürdőben, amikor alig foglalkoztak magukkal, és akár órákat, amikor kényeztetésre vágytak. 

A férfiak ennél gyorsabban szeretik elintézni, túl lenni rajta, bár hidegben, egy kimerítő nap vagy sportolás után jólesik a meleg víz alatt ácsorogni akár 15-20 percig is. A #Barba Italiana kellemes illatú testápolói minden igényt kielégítenek, természetes összetevőik révén nemcsak gyengéden ápolnak, kíméletesen tisztítanak, hanem hidratálják is a bőrt, a hajat.

Arra is tökéletes lehet a zuhany alatt töltött idő, hogy végre kiszakadj a valóságból, lazíts egy kicsit, maradj magadban és a gondolataidra koncentrálhass. És persze a meleg víz nyugtat, ellazít, elősegíti a pihentető alvást.

Szépségápolás férfiaknak zuhanyzás közben és után

A férfiak bőre is éppúgy vágyik a kényeztetésre, akárcsak a nőké, hiszen az életkor előrehaladtával, mégha mintegy 10 évvel később is, de az ő bőrük is öregedésnek indul, megjelennek a ráncok, szárazabbá válik a bőr felszíne. Eljött a hidratálás ideje.

Amennyiben megfelelően, tápanyagdúsan táplálkozol, eleget iszol, a bőröd jól érzi magát, nincs szüksége különösebb ápolásra. Azonban egyáltalán nem mindegy, milyen tisztálkodószereket használsz. Mindennapi használatra legjobbak a természetes összetevőket tartalmazó, gyengéd tusfürdők, samponok, amelyek kímélik a bőrt, biztosítják annak optimális pH-értékét. 

A férfiaknak kifejlesztett kozmetikumok nemcsak illatukban térnek el a nőiektől, de abban is, hogy egyes kozmetikumok speciális 2 in 1 formuláik által megkönnyítik a tisztálkodást. A természetes, káros anyagoktól mentes összetevők a bőrnek is és a környezetnek is jót tesznek, így a környezettudatos modern férfiak számára jó választásnak bizonyulnak.

Zuhanyzási rutin kialakítása

Vannak, akik a reggeli, frissítő zuhanyzásra esküsznek, míg mások az esti tisztálkodást preferálják. Akik nem viselnek szőrzetet, azoknak a borotválkozást reggel célszerű megejteni, hogy sima arccal indulhassanak munkába. A szőrzettel rendelkezők beiktathatják este, a fürdés utánra is. 

Zuhanyzás közben végezd el az arctisztítást, hogy eltávolítsd a pórusokat elzáró szennyeződéseket. Rövid haj esetén a napi zuhanyzási rutinod része lehet a hajmosás is. Fürdés után használj testápolót, hogy bőröd hidratált és puha legyen.

Már csak a hajformázás és hajszárítás van hátra. Ugye nem is vett el sok időt az életedből?

KategóriákINFÓ