A gyerekek imádnak elmerülni és ugrándozni a színes labdákkal teli medencében. A játszóházakban nem véletlenül a labdamedencében játszanak a legtöbb időt a gyerkőcök.

A cikk a hirdetés után folytatódikTermészetesen otthon is megvalósítható a saját labdamedence, ami higiéniai és biztonsági szempontból sokkal jobb megoldás a közösséginél. Ha otthon megvalósítjátok, akkor a gyermeked kedvére játszhat benne minden nap.

A gyerekek kedvence

Egy labdákkal teli medencébe minden gyermek örömmel veti bele magát, mert felszabadult játékélményt nyújt. A Babaágynemű bolt webáruház labdamedencéi számtalan színben és különböző formákban választható. A medence anyaga puha pamut, illetve velvet anyagból készül, a labdák élelmiszeripari polietilénből. A gyermek biztonságát, a tökéletes tartású szivacs garantálja. A labdák 7 cm átmérőjűek és 35-féle színből választhatók. Tetszés szerinti színkombináció állítható össze az ötvendarabos csomagokból.

Felszabadult játék a labdamedencében

Ha már tud ülni a baba, akkor nyugodtan használhatja a medencét. Le fogja nyűgözni a körülötte lévő sok színes labda, amit megfoghat, és meg is „kóstolhat”. Mivel a labdák nem tartalmaznak semmiféle káros anyagot, semmi baj nem történik, ha a kicsi a szájába veszi. A két-háromévesek számára is nagyszerű játék, mely fejleszti a finommotorikát és a nagymozgásokat is, valamint a kreativitást is.

A labdázás nagyon hasznos tevékenység a gyerekeknek, mert egyszerre sok készséget és képességet is fejleszt, a motorikus képességeket, az egyensúlyérzéket, a térérzékelést. Ha több gyermek játszik a medencében, akkor a labdák adogatásával, dobálásával a szociális képességek is fejlődnek, mivel a labdák által interakcióba lépnek más gyerekekkel, a testvéreikkel, szüleikkel. A szociális készségek fejlesztése elősegíti a közösségbe való könnyebb beilleszkedést.

Kör vagy négyzet alakú legyen?

Attól függ, hogy mekkora a gyerekszoba mérete, illetve melyik forma elhelyezése lenne praktikusabb. Akár a nappali egyik sarkában is kialakítható a Comfort négyzet alakú labdamedencével egy játszósarok. Ha bőven van hely, akkor a 110 x 110 x 40 cm méretű medence nyújthat remek helyszínt a szórakozáshoz. Ha kisebb hely áll a rendelkezésre, akkor a 90 x 90 x 40 cm méretű az ideális.

A körmedencék átmérője szintén variálható a hely függvényében. Választhatsz kilencven, száztíz vagy százharminc átmérőjű medencét is.

Fokozd az élményt csúszdával! Véget nem érő móka és kacagás garantált, ha csúszdán érkezik a gyermek a labdák közé. Az esztétikus, fából készült Comfort csúszda ideális kiegészítője bármelyik labdamedencének. A kilencvenhárom centiméter magas és száznegyven centiméter hosszú csúszda használata egyéves kortól ajánlott. A csúszdázás szintén nagyszerű mozgásfejlesztő eszköz.

KategóriákINFÓ