Az elmúlt években jelentős változások történtek az álláspiacon, ennek ellenére továbbra is az állásportálok szolgálnak az egyik leghatékonyabb eszközként az elhelyezkedni kívánók számára. Népszerűségük azért is töretlen, mert a különböző újításaikkal folyamatosan igyekeznek eleget tenni a változó álláskeresői és hirdetői igényeknek egyaránt. A PecsAllas.hu által nemrégiben bevezetett videós előszűrés lehetőség különlegessége pedig, hogy egyszerre akár mindkét fél javát szolgálhatja.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PecsAllas.hu-t valószínűleg nem kell bemutatni a pécsi álláskeresők számára, az ugyanis az egyik legnépszerűbb állásportálnak számít a városban. Mindez nem meglepő, hisz a portál maradéktalanul eleget tesz azon fontos álláskeresői elvárásnak, miszerint a hirdetéseknek különféléknek, változatosaknak kell lenniük. Az oldalon pedig valóban mindenféle hirdetés megtalálható, vagyis az alacsonyan képzettől a magasan képzettig, a tapasztalatlantól a tapasztaltig minden munkavállaló megtalálhatja a számára érdekes lehetőségeket. Amennyiben érdeklik az aktuális pécsi munkák, kattintson a linkre.

A naponta frissülő álláskínálat eredményeként az indulás óta mára már több mint 10 ezer hirdetés jelent meg az oldalon, amelyekre összesen 136 ezer pályázó jelentkezett, tehát az álláskeresők bizalma töretlen a PecsAllas.hu irányába. Ez a fokozott népszerűség egyben előrevetíti azt is, hogy egy-egy pozícióért olykor nagy verseny folyik az aspiránsok között, ilyenkor pedig megéri időben cselekedni, azaz a lehető leghamarabb beküldeni az önéletrajzot, motivációs levelet és az egyéb pályázati anyagokat. 

A mielőbbi cselekvésnek azonban van egy megkerülhetetlen feltétele, nevezetesen a mielőbbi értesülés. Ez többféleképpen is megvalósítható, példának okáért tanácsos bekövetni a PecsAllas.hu Facebook-oldalát, ahol rendszerint megosztásra kerülnek az újonnan meghirdetett Baranya megyei, így természetesen a pécsi pozíciók is. Emellett pedig magán a weboldalon a regisztráció után érdemes feliratkozni a hírlevélre is, mivel ezen keresztül rendszeresen e-mailben lehet értesülni a keresett munkakörökkel kapcsolatos új lehetőségekről.

Ne feledkezzünk meg továbbá az AllasOrias.hu mobil alkalmazásáról sem, ami rendkívül rugalmassá teszi a böngészést többek között a pécsi állások között is. Az AllasOrias.hu weboldal, illetve annak applikációja ugyanis több, a kötelékeibe tartozó állásportál lehetőségeit fogja össze, beleértve a PecsAllas.hu-n megjelenteket is. Ily módon pedig a pécsi álláskeresők is könnyedén, mindössze egy okostelefon segítségével leadhatják a pályázatukat a városban meghirdetett pozíciók valamelyikére. 

Hogy működik a videós előszűrés?

A PecsAllas.hu videós újításának lényege, hogy a hirdetők kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak, akiknek azokra külön-külön, maximum egy perces videók formájában kell válaszolniuk. A kérdések lehetnek saját megfogalmazásúak, de előre megírt, beépített kérdésekből is van lehetőség választani. Ez utóbbiak főként a motivációt, karrierterveket, eddigi tapasztalatokat firtatják, vagyis olyan témaköröket, melyek egy állásinterjún általában szóba kerülnek.

Videós előszűréssel bővült a népszerű pécsi állásportál a PecsAllas.hu

Milyen előnyei vannak ennek hirdetői szempontból?

Pécs városában is rengeteg olyan állás kerül meghirdetésre, ahol nem elsősorban végzettség vagy a tapasztalat az, ami számít, hanem sokkal inkább előtérbe kerülnek a munkavállaló személyiségjegyei, kommunikációs képességei, illetve a motivációja. Mindezekről azonban egy önéletrajz a formai kötöttségeiből kifolyólag nem biztos, hogy eleget tud mondani, ami aztán számos eredménytelen telefonos beszélgetéshez, személyes interjúhoz vezethet. Egy ilyen videós bemutatkozó anyagot látva viszont a hirdetők kifejezetten azokat a pályázókat kereshetik meg, akik a fellépésük, a kommunikációjuk és az elhivatottságuk tekintetében is megfelelnek a pozícióval kapcsolatban támasztott kritériumoknak.

Ezek az előnyök pályázói szempontból

Amint azt a korábbiakban is említettük, néhány pozíció rendkívül népszerű a pécsi álláskeresők körében. Egy meghirdetett adminisztrációs, recepciós vagy eladói munka esetében akár százas nagyságrendet is ölthet a jelentkezők száma. Ilyenkor csupán önéletrajz, esetleg motivációs levél alapján nehéz kitűnni a tömegből, a videós anyag viszont kiváló lehetőség a pályázók számára, hogy kicsit több információt osszanak meg magukról, felhívják a figyelmet egyes tulajdonságaikra, valamint biztosítsák a munkáltatót afelől, hogy képesek az adott pozícióval járó feladatok ellátására. Ily módon tehát mindkét fél profitálhat ebből, az egyébként opcionálisan a hirdető által beállítható videós követelményből.

KategóriákHirdetés