A vállalatfinanszírozás nem új keletű, de hazánkban csak napjainkban ismert és egyre elismertebb módja a faktoring, amely a likviditási nehézségekkel küzdő cégek számára kínál optimális megoldást. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAzonban a pénzügyi stabilitás megteremtésén túl további üzleti előnyöket is kínál a vállalkozások fejlesztése és a rizikós üzleti kapcsolatok kockázata csökkentésén keresztül. Hogy ez hogy lehetséges a faktorálás által? Tarts velünk!

Miért jó megoldás a faktorálás?

A faktorálás elsődlegesen pénzügyi stabilitást biztosít a faktorálást igénybe vevő, eladó pozícióban lévő vállalkozások számára azokban az esetekben, amikor a halasztott fizetések révén a kintlévőségek likviditási problémákat okoznak, és veszélyeztetik a cégek működését, kockáztatják a növekedését. A FlexiBill digitális faktoringja a vevőknek is egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a beszállítók aktív számláinak megvásárlásával hosszabb határidőket szabhassanak, mégis elit partneri kapcsolatokat alakítsanak ki. 

A 30, 60, 90 vagy akár 120 napos fizetési határidők komoly visszatartó erőt jelentenek a vállalkozások számára, hiszen komoly pénzügyi kockázatot rejtenek főként a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben, amikor az áremelkedések és az infláció is rendkívül magas. A legtöbb cég nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a teljesítést követően csak hónapokkal később jusson a pénzéhez. 

Hogyan néz ki a faktorálás?

Amennyiben bevételek késedelmes beérkezése miatt problémát okoz már a különféle költségek, a munkabérek, bérleti és lízingdíjak kifizetése, mert nincs mobilizálható likvid tartalék, alapanyag-beszerzést, infrastruktúra fejlesztéseket sem tud eszközölni a vállalkozás.

A finanszírozást általában vállalkozói hitelek felvételével próbálják megoldani, ez azonban újabb terheket ró a cégekre, ráadásul nem érhető el minden vállalkozás számára, és ha igen, akkor a folyósítással egyetemben is hosszú, bonyolult folyamat. 

A faktorálás minden szempontból kedvező lehet, hiszen 

  • Nem jár extra költségekkel, kizárólag a faktorálásra benyújtott számlák ellenértékének függvényében, a megállapodásban foglaltaknak megfelelő faktoring díjat kell megfizetni utána. 
  • Gyors segítséget jelent, ugyanis a számla kiállítását követően 2-3, digitális faktoring esetén 24 órán belül megérkezik a számla ellenértékének 80-90%-a a vállalkozás bankszámlájára.

Milyen további előnyöket kínál?

A faktor nem az eladó, hanem a vevők fizetőképességét vizsgálja, ezáltal képes kiszűrni a kockázatos, késve vagy egyáltalán nem fizető ügyfeleket. A vevőminősítés során kockázatelemzést végez, így biztonságot nyújt a cégeknek. 

A faktoring hozzájárul a partnerek közötti bizalom kialakításához és fenntartásához, átláthatóbbá teszi a vállalkozások működését, javítja a működési feltételeit és körülményeit. 

Ne hagyd, hogy céged működését ellehetetlenítse az instabil gazdasági helyzet, vedd át az irányítást pénzügyeid felett, használd ki a digitális faktoringban rejlő lehetőségeket. 

KategóriákINFÓ