Bár minden évszaknak megvannak a maga kihívásai, sajnos a tél sem kíméli a hajunkat. Nyáron leginkább az UV-sugárzás káros hatásaitól kell megóvni, télen pedig a száraz levegő, illetve a megnövekedett faggyútermelés állít téged kihívások elé, már ami a hajápolást illeti.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hajunk működésének természetes folyamatai igyekeznek ellensúlyozni ezeket a külső hatásokat. Ennek köszönhető, hogy télen megnövekszik a zsírosodásra való hajlam, illetve a rendszeres sapka viselés is befolyásolja a haj állapotát.

Van megoldás a télen a jelentkező fokozott hajzsírosodásra

Egyértelmű tény, hogy aki télen sapkát visel, annak több faggyú termelődik a fejbőrén, ezáltal pedig könnyebben válik zsírossá a haj. Annak érdekében, hogy ezt az állapotot megelőzd, fokozottan kell figyelni a fejbőr megfelelő tisztítására. Ennek érdekében érdemes speciálisan igényre szabott, professzionális sampont választanod, a Hair-Line webáruház samponkínálatában rengeteg fajta sampont megtalálsz.

A megfelelő hajápolási termékek kiválasztásán kívül az is nagyon fontos, hogy a hajmosások között eltelt idő megfelelő hosszúságú legyen. Ilyenkor talán egy kicsit nehezebb megtalálni azt az ideális gyakoriságot, ami a hajad érdekeit és az ápolt megjelenést is szolgálja egy időben. Ebben az évszakban általában gyakrabban mosunk hajat, viszont a túl gyakori hajmosás tovább fokozza azt a hatást, aminek következtében a zsírosodó hajat tapasztalhatod meg.

Hajápolás télen professzionális termékekkel

Van egy dolog, amivel sokban elősegítheted hajad egészséges állapotának megőrzését. Ez pedig nem más, mint hogy kizárólag professzionális hajápoló termékeket használsz, így nemcsak a zsírosodást okát szüntetheted meg hatékonyabban, hanem a száraz és töredezett állapotokat is könnyebben megelőzheted.

A téli hideg levegőnek köszönhetően hajad hajlamosabbá válhat a töredezésre. Minél zimankósabb kint a levegő, annál kevesebb nedvességet tartalmaz, valamint a belső fűtött terekben is szárazabbá válhat ilyenkor a levegő. Ezek mind azzal a következménnyel járnak, hogy hajad egy idő után dehidratálttá válik, amennyiben nem fordítasz erre kellő figyelmet. 

Használj kifejezetten a célnak megfelelő hajmaszkokat, ugyanis ez a leghatékonyabb kulcs ahhoz, hogy a megfelelő táplálást biztosíthasd a hajad számára.

Vesd be a legprofibb hajápoló termékeket

Biztosan te is tapasztaltad már azt a kellemetlen helyzetet, hogy a sapka levetése után, mintha szinte égnek állna a hajad. A sapka viselés következtében elektromosan feltöltődhet a hajad, aminek ez lesz a látványos következménye. Hogyha száraz a kinti levegő és ehhez hozzájárul még hajad dehidratáltsága is, akkor a tincsek mágnesként taszítják egymást és kész is a mókás kép: égig meredő szálú haj.

Azonban erre is van megoldás, mégpedig nem más, mint a hidratálás. A hajmaszkok rendszeres használatával helyreállíthatod a természetes egyensúlyt és fürtjeid megfelelő nedvességtartalmát. Ha pedig gyors megoldásra vágysz, akkor alkalmazd valamelyik hajvégápoló olajat, amelynek segítségével rendezheted frizurádat, és mindemellett még táplálhatod és óvhatod is a tincseidet.

Gondoskodj hát a tincseid egészségéről és szépségéről télvíz idején is!

KategóriákINFÓ METÁL