Rendkívüli időpontban, kedden, késő este tartott kormányingót Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL-vezér. Megszűnik a benzinárstop. Természetesen Brüsszelt és a szankciókat kellene okolnunk. Plusz az elmúlt napokban kialakult káoszt, amit vélhetően a kormány és a MOL is gerjesztett.

A cikk a hirdetés után folytatódikHa valaki arra gondolt az elmúlt egy-két hétben, hogy a teljesen kaotikussá vált tankolási helyzetért a kormány kommunikációja és a MOL üzemanyagszállítási politikája a felelős, és hogy ennek biztosan jó oka van (és mi abban biztosak vagyunk, hogy nem kevesen gondolták így), azok most nem csettintenek, hanem inkább az öklüket rázzák. Rendkívüli időpontban, ma késő este ugyanis, az elmúlt napokban kialakult káosz miatt Gulyás Gergely bejelentette. hogy a magyar kormány kivezeti a tavaly novemberben, először csak három hónapra bevezetett, 480 forintos ársapkát a magyar kutakról.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt, a MOL-vezér társaságában tette a bejelentést és mondta el az indoklást. Tudni kell azonban két dolgot, az egyik, hogy az, hogy megszűnik-e az ársapka nem, csupán az volt a kérdés, hogy mikor vezetik majd ki a kedvezményt, és mennyi időt hagynak erre az autósoknak, illetve, hogy Hernádi Zsolt már korábban is beszélt arról, hogy ez így nem tartható fenn sokáig. A 480 forintos ársapka bevezetése az alap benzinre és gázolajra a kezdetektől eltérően már csak a nem céges autókra vonatkozott.

Ennek ellenére azt azért be kellett ismernie a kormánynak, hogy a tervezettnél korábban kényszerülnek a kedvezményes üzemanyagár kivezetésére.

Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy mióta a MOL-t megalapították, hasonlóra, mint amit az elmúlt hetekben láttunk, nem volt példa, ilyesmit idehaza a ’70-es és a ’80-as években láthattunk. „A MOL eddig bírta” – fogalmazott. Hozzátette: az ellátás biztosítása érdekében jelezték a kormánynak, hogy ez így nem mehet tovább. Arról is beszélt, hogy mi lesz a megoldás, az importüzemanyag visszahozatala, ezt azonban az árstop fenntartása mellett nem tudják vállalni.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy számolnak azzal, hogy az új intézkedés hatására, illetve a benzinárstop visszavonása miatt (tovább) nőhet az infláció.Azt is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ársapka kivezetése után is Magyarország az egyik legolcsóbb üzemanyagot kínáló ország marad Európában.

Vélhetően 640-700 forint közt lehet majd tankolni a magyar kutakon mostantól (jelenleg a benzin 641, a gázolaj 699 forint). És tényleg mostantól, mert azt intézkedés, amit az Albániából ma hazarepült Orbán Viktor már alá is írt, ma, azaz kedden 23 órától életbe lépett.

Már a Magyar Közlönyben és Orbánban sem bízhatunk?

Kinek, mit intézett…

Szerda 00.15 – Hoppál Péter is azt hangsúlyozza, hogy ez még mindig olcsó

Megszólalt “természetesen” Hoppál “Facebook-vitéz” Péter is az ügyben, hol másutt, mint közösségi oldalán. Ő is azt hangsúlyozta, jó orbánistaként, hogy ez még mindig olcsó lesz, az alsó harmadban maradunk a nem sapkás árakkal is. És persze ő is azt hangsúlyozza, hogy ez a MOL ötlete volt tulajdonképpen. Ahogyan más ügyekben meg mások vannak előretolva, például a vállalkozókat védeni és képviselni hivatott Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is több ügyben kapható volt arra, hogy előre megossza gondolatait például olyan ügyekről, mint a Kata adónem átalakításának a szükségessége.

Szerda 00.30 – A Momentum egyik nyári meme-je a kormányinfókról most nagyon ül

A Facebookon publikáltál a nyáron. Nem csak mi gondoltunk rá és vettük elő ismét, újra sokan osztják meg.

Szerda 00.45 – Orbánnak szerencséje van, ő a meccsekre repülővel jár … 30 éve

KategóriákMETÁL