A Volvo-gate néven elhíresült 2015-ös pécsi buszbeszerzés, egyben az elmúlt évtizedek egyik, ha nem a legsúlyosabb pécsi korrupciós botránya lesz a témája a Mindenki Pécsért Egyesület ma délután öt órakor kezdődő internetes, Zoom-os online vitafórumának, amelyen a Szabad Pécs újságírója, Babos Attila is részt vesz. Az „Akarja Ön tudni?” címmel elindított online fórumsorozat előző adása Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István akkori cége, az Elios közvilágításkorszerűsítési botrányáról szólt, az Átlátszó egyik újságírójának, Erdélyi Katalinnak a részvételével.

A cikk a hirdetés után folytatódikA ma 17 órakor kezdődő online beszélgetés Facebook-os eseménye EZEN az oldalon érhető el. Beszélgetőtársak: Mellár Tamás független baranyai országgyűlési képviselő (Párbeszéd frakció), a Mindenki Pécsért Egyesület elnöke, odr. Martin Zoltán pécsi ügyvéd, Babos Attila újságíró, a Szabad Pécs felelős szerkesztője. Moderátor: Polyák Gábor jogász, médiakutató, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője.

A fórumot a Mindenki Pécsért Egyesület Facebook-oldalán is követhetik.

A Mindenki Pécsért Egyesület közlése szerint azért indították útnak fórumsorozatukat, hogy a pécsiek a lehető legtöbbet tudhassanak meg “az előző városvezetés kétes, aggályos ügyeiről”.

A pécsi közvilágításkorszerűsítési programról a Mindenki Pécsért Egyesülettel együttműködve az Átlátszó írt cikket.

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

A Mellár Tamás által alapított Mindenki Pécsért Egyesület közadatigénylésben kérte ki az ellenzéki vezetésű önkormányzattól a 2015-ös közvilágítás-korszerűsítés dokumentumait, hogy megtudják, miként nyerte el a közel egymilliárdos megbízást az Elios.

Az Elios-lámpák beszerzéséről pedig ilyen volt a korábbi fórum.

A Szabad Pécs által folyamatosan követett Volvo-buszbeszerzés aktáját pedig ITT érik el.

KategóriákMETÁL