Az Ukrajna elleni orosz invázió 2022. február 24-én kezdődött. A Pécsi Ukrán Önkormányzat, a Párbeszéd Magyarországért Párt Baranya Megyei szervezete több civil mozgalommal együttműködésben gyertyagyújtással összekötött megemlékezést szervez Pécsett a szomorú évfordulón.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett is lesz megemlékezés pénteken, az oroszok által, illetve Vlagyimir Putyin által kirobbantott ukrajnai háború kitörésének első (és remélhetően utolsó) évfordulóján. Amely előtt pár nappal a kétséget kizáróan háborús bűnös Putyin azt merészelte mondani, hogy a háborút nem az oroszok robbantották ki, hanem a Nyugat, ők csak felvették a kesztyűt.

Pécsett a Színház téren lesz a megemlékezés 17 órai kezdettel. A szervezők a Szabad Pécshez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy „célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szenvedők iránti szolidaritás fontosságára, az áldozatok emlékére, a béke és az összefogás jelentőségére”.

A tervezett programról szólva hozzátették: különböző társadalmi csoportok, civil mozgalmak, szervezetek képviselői a humanitárius segítségnyújtás, a rászoruló családok támogatásának különböző működő formáiról és lehetőségeiről is beszámolnak majd.

Az eseményen többek között részt vesz Péterffy Attila, PMJV polgármestere, Popovics Jelena, a Pécsi Ukrán Önkormányzat elnöke, Varga Orsolya pedagógus (Pécsi Szál, Baranyai Civil Bázis), Mindum Károly környezetvédelmi szakmérnök, civil aktivista, Simon Wintermans civil aktivista és Putz Ádám, a KAP alapítója

A rendezvény Facebook-eseménye ITT érhető el.

KategóriákMETÁL