Manapság már számtalan olyan termék és kiegészítő érhető el, amelyek segítségével könnyebben lehetünk mentálisan frissek, valamint megfelelő energiaszinttel rendelkezhetünk akár egész nap. Nem kell többet amiatt aggódnunk, hogy nehezen indul be a munka vagy éppen munka után túlságosan fáradtak leszünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikMilyen termékek érhetőek el az energiaszint megtartásához?

Még mielőtt a pontos alkotóelemekbe és termékek leírásába belemegyünk, érdemes megemlíteni azt, hogy a beszerzésük ma már roppant egyszerű. Ott vannak például az Agyserkentő.hu fáradtság elleni termékei, amelyek kivétel nélkül természetes alapanyagból készültek. Fontos megjegyezni, hogy ezen termékek egyike sem pörgető hatású, mint az energiaital vagy a kávé, hanem úgynevezett “szellemi táplálékként” funkcionálnak az emberi agy számára.

További különbség még az, hogy a hatásuk hosszú távon is érezhető marad, ami annak köszönhető, hogy egyszerűen sokkal jobb környezetet teremtenek a sejtek újratermelődéséhez, valamint a neurális kommunikáció fenntartásához. Mindez azt is jelenti, hogy a nap bármely szakában és kúraszerűen is nyugodtan lehet fogyasztani őket. Ha valaki érzékeny a stimulánsokra, mint például a koffeinre vagy guaranára, ők is megtalálhatják ezen kiegészítők között a számukra megfelelő megoldást. 

Térjünk vissza a pontos hozzávalókra, hogy milyen étrend-kiegészítőket találhatunk a mentális frissesség fenntartására, valamint amit fáradtság ellen alkalmazhatunk. Az egyik ilyen az L-Glutamin, amit szokás az agy üzemanyagaként is említeni. Fokozza a gamma-amino-vajsav termelését, aminek a segítségével az agyi folyamatok felgyorsulnak, és így terhelhetőbbé is válik. A következő a kreatin monohidrát, ami egy tökéletes energiaforrás az agynak. Az agy metabolizmusáról gondoskodik és felveszi a harcot a toxinokkal és stresszorokkal szemben.

Érdemes még megemlíteni a B3-vitamint, azaz a niacinamidot, ami a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban vesz részt, és az idegrendszer normál működését is támogatja. Az Omega-3 zsírsav az agy 30%-át teszi ki, ami az idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokból veszi ki a részét. Az Omega-3 hiánya játszik a legnagyobb szerepet a fáradtságban.

Az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő: a ginzeng

A ginzeng segít a szervezetnek ellenállni a stressz negatív hatásainak, valamint növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet is. Mindemellett érdemes betegség utáni lábadozáshoz használni, továbbá a kimerülés, fáradtság ellen is hathatós segítséget nyújt.

Nem mindegy honnan szerezzük be őket

Fontos megjegyezni, hogy ilyen étrend-kiegészítőket csak megbízható és erre specializálódott webshopokból érdemes beszerezni. Csábítóak lehetnek a távol-keleti webáruházak, mivel sokszor olcsóbbak a hazaiaknál, de jobb elkerülni őket. Könnyen kerülhetünk kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a kevésbé minőségi terméket választjuk a hiteles, minőségi helyett.

KategóriákINFÓ