Az autó ülései némi figyelmetlenség esetén bepiszkolódhatnak, a padlószőnyeg pedig különösen könnyen koszolódik. Különösen igaz ez télen, amikor gyakran sáros lábbelivel szállnak az utasok a kocsiba.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz autó kárpitfelületeinek megtisztításához azonban nem lehet akármilyen szert használni. Ha nem megfelelő vegyületet használsz, akkor egyszerűen nem fognak fellazulni a szennyeződések, és nem lesz eredményes az elvégzett munkád. Rosszabb esetben kifakulhat a szövet, vagy akár roncsolódhat is.

Válassz minőségi kárpittisztító szert!

A POLIRTECH.HU-nál kapható kárpittisztító szerek olyan aktív anyagokat tartalmaznak, amik egyszerűen fel tudják lazítani a szennyeződéseket. Ha a vegyület kifejti a hatását, akkor a koszt anélkül el fogod tudni távolítani a kárpitanyagból, hogy erősen kellene dörzsölnöd, súrolnod.

Keresd az olyan gyártók termékeit, mint a Koch Chemie, a Shiny Garage vagy a Colourlock! Bár ezek valamivel drágábbak, mint amiket a hipermarketekben megkaphatsz, biztosan nem fogsz csalódni bennük. A szóban forgó vállalatok temérdek pénzt áldoznak kutatásra valamint fejlesztésre, éppen ezért tudnak kitűnő hatásfokú kárpittisztító szereket piacra dobni.

Bajba kerülhetsz, ha nem jól döntesz

Ha nem a célnak megfelelő szerrel kíséreled meg kitakarítani a tetőkárpitot, az üléseket és a padlószőnyeget, akkor könnyen csalódhatsz. A fent ecsetelt problémákon felül még az is megeshet, hogy nemcsak esztétikailag károsodik például az ülés, hanem a szövetréteg alatti szivacs is összeesik. Sőt, ha maró hatású folyadékot használsz a tisztításhoz, az még a műanyag elemeket is kifakíthatja.

A kárpittisztító gépeket értelemszerűen nem arra készítik fel, hogy mindenféle házilag előállított készítményeket adagoljanak majd beléjük. Az erős vegyszerek ezeket az eszközöket működésképtelenné tehetik.

A nagyon agresszív szerek még korróziót is előidézhetnek. Tönkre lehet tenni az ülésfűtést, a gerinctámaszt vagy akár az ülésfoglaltság érzékelőjét is. Mindezeket összegezve alighanem te is belátod, hogy jobb, ha maradsz a célra biztosan alkalmas szereknél.

Dönts okosan!

A kárpittisztító szerek számos kiszerelésben kaphatóak. Ha a családnak több autója van, akkor elgondolkodhatsz a nagyobb, öt- vagy tízliteres kiszerelés megvásárlásán. Ellenben ha csak egyetlen városi kisautót szoktál kitakarítani, aminek főként csak az első két ülése szokott használatban lenni, akkor jobban jársz, ha a fél- vagy egyliteres kiszerelést választod.

Amennyiben nem rendelkezel nedves porszívóval vagy kárpittisztítóval, akkor vásárolhatsz olyan textiltisztítót, ami azonnali használatra kész. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan el tudja távolítani a foltokat, és nincs szükség visszaszívásra semmilyen eszközzel.

KategóriákINFÓ