A helyesen kialakított bőrápolási rutin szerves részét képezik a különféle szérumok, amely a hatóanyagok fantasztikus kombinációját tartalmazzák, így különösen hatékonyak lehetnek. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



A többlépéses arcápolásnak megvan a létjogosultsága, ugyanis egyetlen krém nem képes a bőr valamennyi igényét kielégíteni, a hatóanyagokat nem lehet a végtelenségig társítani, és az alapvető lemosás, arcápolás és fényvédelem sem úszható meg egyetlen kozmetikummal. Miben jelent többet az arcápolás, ha több lépcsőben végezzük? Hol a helye benne a szérumoknak?

Arcápolás több lépésben

Az arcbőr megfelelő ápolására nem elegendő egyetlen arckrém, a hatóanyagok több rétegben, egymás után felvíve hatékonyabbak lehetnek. Az aktív C-vitamin szérumnak kiemelt helye van a bőrápolási rutinban, ugyanis igazi csodaszerként többféle problémára is megoldást nyújt: hidratál, feltölt, antioxidánsokkal és regeneráló hatóanyagokkal látja el a bőrt, halványítja a pigmentfoltokat, csökkenti a ráncokat, pattanásokat.

A rutin kezdő lépése az arcbőr megtisztítása kímélő szerekkel, ezek alapozzák meg ugyanis a szennyeződések és elhalt hámsejtek eltávolításával a krémek, zselék és szérumok felszívódását. A többlépcsős arcápolás célja nem a hatóanyagok halmozása, hanem a bőr igényeinek kielégítése, így kialakítása mindig személyre szabottan történjen. A tisztításon felül a gyengéd hámlasztás, a tonizálás is a része, ahogy a szérumok, az arckrémek és a fényvédők felvitele is.

Azok a csodás hatóanyag bombák!

Az aktív hatóanyagokat tartalmazó, látványos hatást eredményező szérumokat is a bőr igényei alapján kell kiválasztani annak érdekében, hogy a bőr optimális állapotba kerüljön. Minden problémára megoldást jelentenek: ránctalanító, bőrfeszesítő, bőrtápláló és mattító szérumok közül válogathatsz. 

Zsíros összetevőket nem, a hatóanyagokat viszont az arckrémeknél magasabb koncentrációban tartalmaznak, könnyen felszívódnak, néhány csepp is elég belőlük, és az arckrémek előtt vagy helyett javasolt a használatuk. Más-más szérumot használhatsz reggel és este, attól függően, hogy a bőröd hogy kívánja. 

A legjobb arcszérumok

Számos hatóanyag közül válogathatsz a bőröd állapotának függvényében, bemutatjuk a leggyakoribbakat:

  • Hyaluron 

A vízhiányos arcbőr megmentője, hatékonyan hidratálja, feltölti az apróbb ráncokat, puhává és selymessé varázsolja a bőrt.

  • Aktív C-vitamin 

Az anti-aging bőrápolás alapvető kozmetikuma, késlelteti a bőröregedést a kollagéntermelés serkentése által, támogatja a regenerációt. 

  • PAD 

Pigmentfoltos és pattanásos bőr kezelésére alkalmas. Halványítja azokat, valamint szabályozza a faggyútermelést.

  • Retinol vagy bakuchiol (növényi retinol) 

Szintén az anti-aging bőrápolás alapvető szere, erőteljes feszesítő, bőrmegújító hatással rendelkezik, serkenti a kollagéntermelést, csökkenti a gyulladt pattanások kialakulásának esélyét.

  • Niacinamide 

Antioxidáns, minden bőrtípus számára ideális regeneráló.

A szérumokat használhatod az arcra, a szemkörnyékre vagy a dekoltázsra.

KategóriákINFÓ