Napjainkban a világ legnépszerűbb sportja a labdarúgás. Rengeteg a bajnokság, szinte bárhol és bármikor el lehet kezdeni ezt a tevékenységet, több tucat gyártó és több ezer termék áll rendelkezésre, ha kiegészítőket akarunk vásárolni a karrier elkezdéséhez. Az egyik legfontosabb lépés a megfelelő stoplis focicipő kiválasztása lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikMi alapján kell új cipőt választani?

Az első lépés természetesen az, hogy felejtsük el a legolcsóbb termékeket. Azok nem jelentenek valódi megoldást, csupán arra jók, hogy “legyen valami” a lábunkon. Sokszor még a teljesítésben is akadályozni fognak, valamint rövid időn belül el is használódnak. Sokkal jobb választás, ha megnézzük a Focicipőbolt stoplis focicipő kínálatát és választunk egy minőségi darabot, ami garantáltan hű társunk lesz a futballpályán.

Elsőre ugyan egyszerűnek tűnhet a következő stoplis focicipő kiválasztása, de a gyakorlatban sok kérdésre kell választ adnunk. Itt nemcsak a méretre gondolunk, hanem leginkább a mintázatra, anyagra, kényelemre és a biztonságra. Rengeteg kialakítás közül lehet válogatni, mivel ahány játékstílus, legalább annyi focicipőre van szükség. Több olyan termék is elérhető a piacon mindenki számára, amiket a profik is használnak a legmagasabb szinten nap mint nap.

Ezért is kell alaposan átgondolni a vásárlást. Oda kell figyelni a kényelemre, mivel a cipőt sokszor több, mint 90 percig kell viselni. Ha már 10-15 perc után kényelmetlen, nyomja a lábunkat, akkor igazi szenvedés lesz végigjátszani a mérkőzést. Elvonja a figyelmünket a játékról, nem fogunk olyan bátran játszani, röviden: rossz hatással lesz a teljesítményünkre. Ez csak egy tényező a sok közül, amire oda kell figyelni.

Biztonság és pontosság

A focicipő határozza meg azt, hogy mennyire vagyunk mozgékonyak a pályán. A gyors és könnyed futáshoz, irányváltáshoz megfelelő stoplis focicipőre van szükség. A kialakítás befolyásolja a lövések pontosságát is. Arról nem is beszélve, hogy a lábunk védelméről is a focicipő gondoskodik. 

A megfelelő anyag, párnázás és forma megtalálása ezért is fontos. Az ideális focicipővel a lábunkon bátrabban fogunk belemenni a párharcokba, egy-egy becsúszásba, ugrásba vagy felszabadításba. A cipő védi a lábunkat és az ízületeket, tehermentesíti azokat, így kevésbé lesz megterhelő az edzés vagy a mérkőzés.

Van miből válogatni

Ha csak a legnagyobb gyártók (Nike, Adidas) kínálatát nézzük meg, akkor látható, hogy több tucat sorozat, stílus közül lehet választani. A focicipőknél fontos a dizájn is, ez is egyfajta módja az önkifejezésnek, vagy a játékos stílusának megjelenítésére. Igazán extrém mintázatokkal is találkozhatunk. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő stoplis focicipőt, amellyel növelheti a teljesítményét a pályán, megvédheti a lábát a rosszul időzített becsúszások ellen.

Hagyjunk időt magunknak a vásárlásra, nézzük meg az elérhető legjobb termékeket, és szerezzük be A Tökéletes Cipőt!

KategóriákINFÓ