Amikor a lakásunk felújítása, átépítése mellett döntünk, akkor a festés az egyik legfontosabb munkafolyamat lesz, amit precízen kell elvégeznünk. Többek között abban a tekintetben is körültekintőnek kell lennünk, hogy milyen alapanyagokat használunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmennyiben betonból készült felületek, szerkezetek festését tervezzük, akkor kizárólag magas minőségű betonfestékeket érdemes választani. Csak azokkal tudjuk ugyanis elérni, hogy a végeredmény szép és tartós legyen. 

Még nem tudod, hogy hol érdemes megvásárolni ezeket a termékeket? Akkor tekintsd meg a Bíborfesték Üzletház lábazat- és betonfestékeit! Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit érdemes tudni ezekről az alapanyagokról, akkor tarts velünk!

Ebben a cikkünkben kifejtjük, hogy miért lehet egyáltalán szükség a betonfelületek festésére, illetve hogy miért kell speciális betonfestékeket használni a munkához. Végül pedig az alkalmazásukkal kapcsolatban is megosztunk néhány hasznos tippet. 

Miért van szükség a betonfelületek festésére?

A betonon már ránézésre is látszik, hogy egy rendkívül erős, masszív anyag, éppen ezért előszeretettel alkalmazzuk a különböző szerkezetek, például nagy teherbíró képességű aljzat létrehozására. Ugyanakkor lábazatok, utak, járdák, feljárók is készülnek belőle. 

Bármit is hozunk létre betonból, számolnunk kell egy jellegzetes tulajdonságukkal, ami nem más, mint a porzás. A nyers betonfelület idővel mállani, porlani kezd, ezt a jelenséget hívjuk így. A dolgon az állandó söprés sem segít, bár átmenetileg meg tudjuk tisztítani az apró szemcséktől, de hosszú távon a felület még inkább kikopik. 

Mit kell tudni a betonfestékekről?

A fent említett problémára nyújtanak hatékony és egyszerű megoldást a betonfestékek, ha ugyanis lefestjük a betont, akkor azzal megakadályozzuk a porlásukat. Amennyiben kültéri szerkezetről, például egy lábazatról van szó, akkor a festéssel biztosíthatjuk az ellenálló képességüket többek között az UV-sugárzással, a csapadékkal vagy a faggyal szemben. 

Így használd őket!

A betonfestékek egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen lehet használni őket, csak néhány dologra kell odafigyelnünk, hogy tökéletes végeredményt érhessünk el. Először is alaposan meg kell tisztítani a felületet, aztán fel kell vinni rá egy alapozó réteget. 

Amennyiben a betonon vannak hibák, például lyukak vagy repedések, akkor azon a területen kell kezdeni a festést. Ha végeztél, akkor türelmesen várd ki a száradási időt, és ha szükségesnek látod, akkor ismételd meg a műveletet!

Bízunk benne, hogy sikerült minden kérdésedre választ adni, és már számodra sem kérdés, hogy miért érdemes speciális betonfestékeket használni. Ezekkel a termékekkel hatékonyan megóvhatod a betonból készült szerkezeteket, mindamellett, hogy esztétikus megjelenést is kölcsönözhetsz számukra.

KategóriákINFÓ