Színházi olimpia zajlik éppen, amelynek Pécsen is vannak programjai, ahogyan a Bábművészeti Világtalálkozónak is. Ez utóbbi részeként ismét, második alkalommal szervezi meg a pécsi MárkusZínház a Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivált, amely április 23-ig tart.

A cikk a hirdetés után folytatódikÁprilisban az árnyak ismét életre kelnek Pécs belvárosában. A 10. Színházi Olimpia keretében megvalósuló Bábművészeti Világtalálkozó részeként ismét megrendezésre kerül a II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál április 19-23. között a MárkusZínház szervezésében – olvasható a rendkívül izgalmas és nem csak a legkisebbeknek érdekes fesztivál oldalán. A Karakulit megnyitója már tegnap, szerdán volt, de ma, csütörtökön indul el igazán, hogy holnap és a hétvégén teljesen felpezsdüljön a baranyai megyeszékhely.

A fesztiválon a tradícionális árnyjátékos mesterek mellett megmutatkoznak az európai modern kísérletező árnyszínházak is. A nyitott, rendhagyó fesztivál értékőrző és értékteremtő tartalommal és szándékkal valósul meg, és nem csak a fellépők számára és az egzotikus előadások felsorakoztatására koncentrál, hanem arra is, hogy megmutassa az árnyszínház kultúrájának történeti vonatkozásait, valamint inspirálja a résztvevők kreativitását és alkotó kedvét.


KategóriákJAZZ