Minden nő egyik büszkesége a hajkoronája, különösen ha dús és hosszú. Ám sajnos előfordulhat, hogy valamely okból ritkulni kezd, és a hajvesztés látványossá válik. Ilyenkor mindig az legyen az első lépés, hogy orvoshoz fordulsz, ugyanis ki kell deríteni, hogy mi áll a kóros hajhullás hátterében.

A cikk a hirdetés után folytatódikÁm még ha sikerül is megszüntetni a kiváltó okot, a hajad nem fog máról holnapra visszadúsulni, így az átmeneti időszakban érdemes egy-egy trükkös frizurával leplezni a dolgot. Ehhez mutatunk most pár remek tippet, további hasznos tanácsokért pedig keresd fel a Bien.hu hajápolás rovatát!

1. Oldalválaszték

Előfordulhat, hogy a fejed tetején, középen, a választéknál kezd látszani a hajhullás. Ilyen esetben mi sem egyszerűbb: helyezd át a választékot oldalra! Kísérletezz bátran, hogy a jobb vagy a bal oldali mutat jobban! Eleinte biztosan furcsa látvány lesz, de hamar megszokod majd. 

Az oldalválaszték kiválóan mutat a tépett fazonokkal, amik eleve növelik a hajad volumenét optikailag. Akár hajtőemelő sprayt is használhatsz, ami szintén segít dúsabbnak mutatni a frizurádat. Az oldalt lévő választékból szuper frizurákat lehet készíteni, az interneten számtalan remek ötletet találsz.

2. Vágass frufrut!

Hogyha a hajad a homlokvonaladnál kezd el hullani, azt remekül el tudod fedni egy frufruval. Most egyébként is divatos, ráadásul sokféle típusa létezik, így könnyen az arcformádhoz lehet igazítani. 

Választhatod a hagyományos, egyenes kialakítású frufrut, de dönthetsz a ferde féloldalas, a ritkított, a tincses vagy a függönyös hatású változat mellett is. Ami fontos: ha eddig nem volt frufrud, akkor ne otthon kísérletezz vele, hanem menj el fodrászhoz!

Ha ugyanis elrontod a vágást, akkor akár hónapokig is viselheted a nyomát, és takargathatod a baklövés eredményét. És mivel a frufru rendszeres igazításra szorul, ezért egyébként is visszatérő vendég leszel a fodrászatban.

3. Lépcsőzetesre vágott haj

Búcsúzz el a mindenhol egyforma hosszú tincsektől, és próbálj ki egy izgalmas, lépcsőzetesre vágott fazont! Ezt bármilyen hosszúságú hajból el lehet készíteni, de ismét csak hangsúlyozni tudjuk, hogy ne önhatalmúlag állj neki, hanem bízd magad egy profi fodrászra!

A tépett, fokozatosra vágott haj az arcformád előnyeit is kiemeli, emelett ügyesen leplezi a homlokon vagy a halántékon jelentkező hajritkulást. Csupán arra ügyelj, hogy mosás után formára szárítsd be, és fixáld némi hajhabbal!

4. Rövid frizura

Célszerű lehet azt is megfontolni, hogy rövid, maximum állig érő fazonra váltasz. Sokkal kevesebb gondod lesz a hajápolással, és a tincsek nem tudnak összegubancolódni, így kíméletesebb lesz a fésülködés is. Sőt, a rövid szálak súlya is kisebb, kevésbé húzza a hajhagymákat, ezáltal a hullás is csökkenhet.

Ha a tarkódnál észrevehető a ritkulás, akkor próbálkozz egy merész bob vagy pixie frizurával, de akár a teljesen rövid, hátul felnyírt haj is előnyös választás lehet. A rövid fazonok egyetlen hátránya, hogy pár hetente igazítani kell őket, így gyakran kell felkeresni a fodrászt. 

KategóriákINFÓ