A Szabad Pécs is beszámolt arról, hogy egy orbánista propagandista, az eredetileg pécsi Trombitás Kristóf egy korábbi, tinédzserkori vagy huszonéves kora elejéről származó fotóját közölte Gulyás Balázs újságíró, a nemrégiben elindított saját híroldalán, a Gulyáságyú-n. Trombitás jobb karját emeli fel pontosan úgy, mint amikor a náci karlendítést akarja valaki utánozni. Az egyik pécsi MSZP-s közgyűlési képviselő emiatt nyílt levelet írt dr. Mikes Évának, Trombitás Kristóf édesanyjának.

A cikk a hirdetés után folytatódikKarlendítésnek biztosan karlendítés. Az, hogy náci, esetleg fasiszta karlendítés-e, vagy ha az, komolyan gondolta-e (vagy “viccelődött”), nem tudjuk – ezt írtuk nemrég, a fent már idézett cikkünkben, amelyben beszámoltunk arról, hogy a ma már az orbánista   propagandagyár, a Megafon egyik arcává lett Trombitás Kristófról karlendítős fotó bukkant elő. Sokan csak találgattak az első cikkekben, hogy a Trombitásra nagyon hasonlító karlendítős fiatal valóban a Megafon propagandistája-e vagy sem, mi viszont leírtuk, hogy az őt korábbról ismerők elmondása szerint egyértelmű, hogy Trombitás szerepel a képen.

És amennyire tudjuk, az amúgy kommunikációs képességéből (és kritika nélküli politikai részrehajlásából) élő Trombitás azóta sem cáfolta, hogy ő szerepelne a fotón, illetve azóta több olyan írás is született, amelyben, különböző okból tényként állítják, hogy Trombitás a képen látható fiatal – a Pécsi Stop például Trombitás Kristóf Keresztély érettségi tablóképét találta meg. Ebben a cikkben az ifjú Trombitás tablóképén túl szerepel egy másik fizetett propagandista, Bohár Dániel is, aki pontosan úgy viselkedik, ahogyan az a korábban, megafonos szereplései alapján várható volt.

 

Eredeti fotó forrása: http://www.gulyasagyumedia.hu – Nagyítás: Szabad Pécs

 

A megjelent híradások után, pár napja, pénteken reggel nyílt levelet fogalmazott meg, és juttatott el a Szabad Pécs szerkesztőségébe is egy MSZP-s pécsi közgyűlési képviselő, Csaba István is. Lapunk eddig amiatt nem közölte a dr. Mikes Évának, Trombitás Kristóf édesanyjának címzett nyílt levelet, mert azt továbbítottuk Pécs korábbi, fideszes alpolgármesterének. A jelenleg a Pécsi Tudományegyetem egyik kurátoraként dolgozó Mikes Éva a hétvégén válaszolt megkeresésünkre, annyit írt, hogy köszöni a lehetőséget, de nem kíván vele élni.

Csaba István nyílt levelét, amelyekben egyebek mellett a kereszténydemokrata értékrendet kéri számon a korábbi fideszes politikustól és egyetemi kurátortól, ezek után, az alábbiakban, változtatás nélkül közöljük.

NYÍLT LEVÉL

Dr. Mikes Éva részére 

Tisztelt Dr. Mikes Éva! 

A napokban látott napvilágot és terjedt el a sajtóban egy felháborító fasiszta karlendítős fotó az Ön fiáról, Trombitás Kristófról. Azóta sem ő, sem a fideszes elvtársaik, sem pedig Ön nem kért bocsánatot, és nem határolódott el ettől a hitleri náci birodalomban használt jelképtől. 

Felháborító, hogy következmények nélkül maradt az a fasiszta karlendítésről készült fotó, ami olyan ideológiáknak a jelképe, melyek világháborút robbantottak ki, emberéletek millióit követelték, etnikai alapon végeztek pusztítást, országokat romboltak le és családok generációt tették tönkre. 

Ön a Fidesz alapító tagja és hazánk legrégebben alapított egyetemének, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumának tagja. Kérem, árulja el: hogyan fér össze az Önök által hangoztatott kereszténydemokrata értékrenddel a fasiszta karlendítés? Hogyan fér össze, hogy nem vállal érte senki felelősséget? 

Ezek szerint ez bőven belefér a Fidesznél. Szégyen! Nagyon bízom benne, hogy nem így köszöntik egymást egy fideszes taggyűlésen. 

Itt az idő, hogy végre abbahagyják a sunnyogást, és felelős közéleti szereplőként viselkedjenek! Vállalják a felelősséget! 

Az a minimum, hogy nyilvánosan bocsánatot kérnek a történtekért, megbánást tanúsítanak, Ön pedig lemond a jól fizető kuratóriumi tagságáról! 

Tisztelettel, 

Csaba István Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagja, önkormányzati képviselő Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Területi Szövetsége elnök Magyar Szocialista Párt Országos Elnökség tag

KategóriákMETÁL