Az USA 10,7 milliós állományához képest elenyésző a magyar lóállomány nagysága. Pár éve körülbelül 61 ezer volt itthon ez a szám, és egy “lovas nemzet” esetében a már régóta megfigyelhető folyamatosan csökkenő tendencia riasztó. Pedig lovat tartani csodálatos élmény. Ha biztosítani tudod a megfelelő körülményeket, nagyszerű élményekkel ajándékoz meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikKiváló termékek lovaknak

A Falatozoo.hu állateledel webáruház lovak számára kínált termékeivel gondoskodhatsz arról, hogy csodálatos és vágtázni is szerető hatalmas barátod napjai jól és egészségesen teljenek. Az egészséges összetevőkből álló jutalomfalatokkal még az emésztőrendszerének és az immunrendszerének is hatékony támogatást adhatsz. Ennek nem kell energiabombának lennie, de nem árt, ha segíti az állat egészséges fejlődését.

A hagyományos gyógynövényekkel nagyon sokat tehetsz azért, hogy az emésztési gondokat még hírből se ismerhesse a hátasod. Igazán jól alkalmazhatók erre a következő gyógynövények: a borsmenta, a rozmaring, az oregánó, a kamilla és a citromfű is. Képesek lazító hatást kifejteni, és támogatni a ló bélrendszerében található hasznos mikroorganizmusokat is.

Finom müzli és vitaminok

Némelyik patásnak arra van szüksége, hogy légzőszervi támogatást kapjon. Igen értékes gabonamagvak, speciális olajok, valamint növényi rostok megfelelő arányú keverékével ma már képes lehetsz te is közepes vagy kiegyensúlyozott energiaszintet biztosítani a könnyű munkában lévő lovad részére a megfelelő zabmüzli készítménnyel. Ebben a termékben például kiváló vitaminok és nyomelemek is találhatók, emellett pedig igazán nagyon szeretik az ízét.

A mindennapos vitaminpótlásra is szükség van persze, pont mint az emberek esetében. Ez persze nem független általában a ló munkavégzésétől és korától, de az alap, azaz a mindennapos vitaminpótló prémium vitaminkészítmények biztosítják a ló életfunkcióinak, illetve anyagcsere-folyamatainak fenntartását, az egészséges patákat és a fényes szőrzetet is.

A nyitott istállókban élő lovak számára is gondoskodni kell az alaptakarmány vitamin- és nyomelemhiányának pótlásáról, ami a magas réz-, cink- és szeléntartalmú kiegészítővel könnyen biztosítható.

Problémás esetekre is van megoldás

Persze nem minden ló számára megfelelő a hagyományos táplálék. Köztük is találunk érzékeny gyomrú vagy anyagcsere-problémákkal küszködő egyedeket, akiknek bizony speciális táplálékokra van szüksége. Ilyen esetekben remek támogatást adnak az egyedi és különleges tápok. Vannak kifejezetten már gabonamentes verziók, amelyekben például nagy nyersrost-tartalom és alacsony keményítő- és cukortartalom segíti a jobb emésztést és a gondtalan hétköznapokat.

A lovad egészséges és kiegyensúlyozott táplálását ma már sokkal egyszerűbben biztosíthatod te is a gondosan összeállított és kényelmesen házhoz rendelhető minőségi termékek segítségével.

KategóriákINFÓ