Nem késő még nekiállni tervezni az idei nyaralást, és ne felejtsük, hogy az indián nyár őszi szezonja is vár még ránk, így aki még nem használta fel az idei nyári szabadságának napjait, tervezze meg utazását a mesés és rendkívül sokoldalú Karintiába.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy luxusszálloda magyar köntösben

Karintia Ausztria legdélebbi tartománya, így az egyetlen olyan tájegység, ahol nem ritka nyáron, hogy egyszerre lehet fürdeni a csodás tavaiban és síelni menni a hófödte lankákon. A változatos földrajzi kincsekkel bíró országrész egyben sport- és gyógyközpont is, nem hiába érkeznek ide turisták a világ minden tájáról.

Az alpesi Hotel OTP Birkenhof**** gasztronómiai kínálata mellett szerteágazó szabadidős programlehetőségeiről is híres, beltéren és kültéren egyaránt. Így aztán akik a szálloda falain belül szeretnének inkább feltöltődni, választhatnak a wellness- és spa részleg, a kényeztető masszázscsomagok vagy a fitness, squash terem, biliárd részlegek közül.

A szabadba kikivánkozó vendégek a szálloda közvetlen környezetében számtalan kerékpár- és túraútvonalat találnak, vagy a közeli termálfürdőket is kipróbálhatják. A szállodában vásárolható Karintia kártyával tájékoztatást kapnak megannyi környékbeli programlehetőségről, melyeket a kártyával kedvezményesen vagy ingyenesen vehetnek igénybe.

Magyar személyzet, nemzetközi konyha

A Birkenhof Hotel azért is különleges és egyben vonzó a magyar vendégek számára, mert a magyar tulajdonú szálloda személyzete, így szakácsai is magyarok. Nem kérdés, hogy a magyaros konyha remekei megjelennek a szálloda étlapján, de ugyanilyen fontos a nemzetközi konyha és a helyi ízek felvonultatása is.

A szálloda méltán büszkélkedhet a Karintiai Minőségi Pecsét elnyerésével, amely Ausztriában egy méltó rangnak és elismerésnek számít. Ennek birtokában minden csütörtökön karintiai estet tartanak, amikor is helyi finomságokat szolgálnak fel, de a reggelik alkalmával is lehet találkozni a helyi különlegességekkel.

A Birkenhof Hotel specialitásai közé tartozik a Reindling, ami egy fahéjas, mazsolás kuglóf, a Kasnudeln, a különböző ízesítésű töltött tészta, valamint a tiszta vizű hegyi patakokból kifogott pisztráng, a kaviár, a rókagomba, a vadételek, a Ritschert vagy a házi készítésű sajtok.

Az ételallergiások sem panaszkodhatnak

Ugyanis a Hotel Birkenhofban ez sem jelent problémát a szakácsoknak. Bármilyen mentes étel elkészítése megoldható, pusztán csak annyi a szálloda kérése, hogy előre jelezze a vendég, hogy milyen típusú ételallergiában vagy intoleranciában szenved. A szakácsok gondosan ügyelnek arra, hogy a felszolgált ételek első osztályú, helyi alapanyagokból készüljenek, melyek mellé házi készítésű szörpökkel és desszertekkel várják az odalátogató vendégeket. Akár reggeliről, ebédről vagy vacsoráról van szó, mindig készülnek valamilyen meglepetéssel, különösen az egyedi vacsoraesteken, délután pedig kávét és süteményeket szervíroznak.

KategóriákINFÓ