A gépjármű-biztosítások között vannak törvény által is előírt kötelező típusok, és vannak, amik szabadon választhatóak. Ez a fajta biztosítás lényeges eszköz a pénzügyi biztonság és a nyugalom megőrzésében, hiszen képes hatékony védelmet biztosítani a váratlan eseményekkel és károkkal szemben, amivel nap mint nap találkozhatunk az utakon.

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben a cikkben megvizsgáljuk, milyen károk ellen tudjuk megvédeni az egyik legnagyobb értékünket.

Casco biztosítás a komplex védelem érdekében

A casco biztosítás tökéletes kiegészítője a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnak. Ezzel tudjuk ugyanis teljes körűvé bővíteni az autó és az utasok védelmét. A casco ugyanis nemcsak a harmadik félnek okozott károkra térít, hanem a saját járművünk károsodására is.

Szeretnéd, ha az autód teljes körű biztosítással rendelkezne? Kösd meg az Allianz Autóm gépjármű-biztosítást akár online formában is!

Felelősségbiztosítás – a harmadik fél kártérítése

A felelősségbiztosítás az egyik legfontosabb konstrukció, mivel védelmet nyújt a másoknak okozott károk esetén. Ha balesetet okozunk, és megkárosítjuk más tulajdonát vagy legrosszabb esetben az egészségét, akkor anyagi felelősséget kell vállalnunk a tetteink miatt. Ebben viszont a biztosító is segítségünkre tud lenni.

Tűzbiztosítás

Az autókban nagyon nagy a veszélye annak, hogy egy baleset során tűz üt ki, vagy robbanás történik. Az elektromos autók esetén pedig kifejezetten nagy sajtóvisszhangot kaptak az elmúlt időkben bekövetkezett spontán kigyulladások. Amennyiben ilyen autóval rendelkezel, okvetlenül fontos, hogy védve legyél a tűzkárok ellen is.

Jogvédelem

Akinek autója van, és rendszeresen vezeti, nagyobb valószínűséggel fog olyan helyzetekbe kerülni, ahol nem teljesen egyértelmű, hogy melyik fél hibázott. Egyes esetekben ezek a vitás kérdések akár jogi procedúrába is torkollhatnak. Ilyenkor tud segítséget nyújtani a jogvédelmi biztosítás, ami fedezi a per költségeit és a jogi képviseletet is.

Természeti csapások

Az időjárás szeszélyessége miatt sokszor kiszámíthatatlan, hogy mikor alakul ki egy nagyobb vihar vagy akár jégeső. Ezek az események hatalmas károkat tudnak okozni a karosszériában vagy a teljes autóban.

A jégeső közvetlenül rongál, de az erős orkán erejű szelek esetében sem sokkal jobb a helyzet, hiszen letörheti a parkoló autó feletti fa ágait, vagy ráfújhat cserepet, egyéb nehéz tárgyakat. Viszont a körültekintően megválasztott biztosítási csomaggal nem kell a vihar után azon gondolkozni, hogy vajon kit lehet felelőssé tenni a keletkezett károkért.

A gépjármű teljes körű biztosítása minden autótulajdonos érdeke, hiszen ezek az eszközök markáns részét képezik a mindennapi életünknek, de akár a megélhetésünk is veszélybe kerülhet a váratlan kiesésük miatt.

KategóriákINFÓ