A háziasszonyok többségének sosem elég a konyhában található edénymennyiség. Szívesen vesznek újabb lábasokat és fazekakat, hiszen a különböző ételek elkészítéséhez más-más típus alkalmas.

A cikk a hirdetés után folytatódikAkkor is szükségünk lehet újabb eszközökre, ha egy plusz fővel bővül a család, esetleg a főzőlapot, tűzhelyet cseréljük modernebbre, melyen már nem használhatóak a régi edények. Néhány hasznos tanáccsal szeretnénk megkönnyíteni a praktikus konyhai eszközök kiválasztását.

A mömax edény kínálata változatos, a többdarabos szettek mellett a meglévő készletünk kiegészítéséhez is találunk modern és strapabíró felszereléseket. Mielőtt döntenénk arról, hogy melyik eszközt használjuk a konyhában, jól gondoljunk át néhány dolgot. A minőség, az edény típusa, gyakran készített ételek fajtája, mind befolyásolják a vásárlást. 

Mit szoktunk főzni?

Amennyiben egy új konyha berendezésével vagyunk elfoglalva, természetesen érdemes többdarabos edénykészlettel bővíteni az eszköztárat. Egy már működő konyha esetében pedig gondoljuk át alaposan, hogy milyen típusú ételeket főzünk gyakran, mert ehhez igazodóan kell választanunk.

Amennyiben sűrűn készítünk leveseket, elsősorban a mélyebb fazekak között nézzünk körbe, míg egy szélesebb lábasban finom főzelékek, mártások, pörköltek készülhetnek. A tésztavíz forralásához használhatunk szintén mélyebb tálakat, de a tapadásmentes serpenyőről sem feledkezhetünk el, ha finom húsok sütését tervezzük.

A főzőlapokról

A technológia fejlődése elérte a konyha területét is, hiszen az új típusú főzőlapokon a régi fajta fazekak és lábasok többsége nem használható. A kerámialapos vagy indukciós tűzhelyek például hatékonyabb energiafelhasználásra képesek, viszont egyes modelleknél speciális edénytípust kell használnunk.

Ezen tűzhelyeknél a teljesen sík alj elengedhetetlen. A gáztűzhelyek használatakor azonban ez nem annyira fontos szempont. Azok, akik ódzkodnak a nyílt láng használatától, elsősorban elektromos főzőlapot használnak. Az indukciós főzőlap közvetlenül az edényt melegíti fel, mágneses teret létrehozva, ezért fontos, hogy a ráhelyezett tál mágnesezhető legyen. Ezt könnyen ellenőrizheted, ha egy hűtőmágnest megpróbálsz a lábas aljára tenni. Ha megtapad rajta a mágnes, akkor használható az indukciós főzőlapon is.

Az edények anyaga

Többféle anyagból készülhetnek az edények, a legtöbb már tapadásmentes bevonatot kapott, így az ételek leégésére kevésbé kell felkészülnünk. Válassz olyan konyhai kiegészítőt, melynek anyaga strapabíró és minőségi. Ilyen például a nemesacél, mely segít, hogy a fazékban egyenletes legyen a hőeloszlás, így nem marad nyers az étel egy része sem.

Az edényeket főként funkciójuk alapján választjuk meg, azonban a stílusos konyhában jól mutatnak az esztétikus eszközök. Ezért vannak, akik a fekete alumínium és bambusz kombinációjával készült készleteket vagy a hagyományosabb megjelenésű rézvörös árnyalatú, márványos bevonattal borított darabokat használják konyhájukban.

KategóriákINFÓ