Szeretnél profi módon kommunikálni angolul vagy németül? Ehhez talán éveken át való tanulásra is szükség van, de a tudásodat nemcsak könyvekből, szótárakból szerezheted meg. Nagyon jó egy-egy társasjáték is arra, hogy fejleszd a szókincsedet!

A cikk a hirdetés után folytatódikMost bizonyára meglepődtél az állításon, miszerint játszva is lehet idegen nyelvet elsajátítani, pedig így van! Nem kell mást tenned, mint beszerezned pár külföldi stratégiai társasjátékot a Compayától, és máris kezdődhet a parti! Mutatjuk, melyek a legjobb angol és német nyelvű társasok felnőtteknek.

Érdemes-e játszva tanulni idegen nyelvet?

Minden amellett szól, hogy igen! A játékos tanulás nemcsak a kisgyermekkor sajátja, felnőttként is lehet szórakozva elsajátítani a dolgokat. Szerezz be egy menő társast a csapatodnak, és kezdjetek játszani!

Lehet, hogy a barátaiddal ülsz össze a hétvégén egy-egy partira, de az is lehet, hogy multinál dolgozol, és a következő csapatépítőre keresel egy olyan társasjátékot, amely angolul is elérhető, és egyszerre többen is játszhatnak vele.

Nos, a Compayánál bőségesen találsz ilyeneket: főleg angol és német nyelvű társasokat kínálnak a magyar kiadások mellett, de még francia nyelvű játék is beszerezhető tőlük. Válogass kedvedre a kínálatban játékosszám, játékidő, mechanizmus vagy típus szerint.
Ebben a cikkünkben két olyan izgalmas, idegen nyelvű stratégiai társasjátékot mutatunk be, amely ideális lehet csapatépítőre és baráti estekre is.

Tavernák Tiefenthalban társasjáték

Az egyik legnépszerűbb stratégiai társas ez, amely magyarul, angolul és németül is elérhető a webáruházban. Bármelyik verziót is választjátok, remekül fogtok szórakozni, hiszen ennek a társasnak már a kerettörténete is izgalmas: van egy tavernád Tiefenthalban, amelyet folyamatosan fejleszteni kell, hogy nyereséges legyen az üzlet.

Stratégiai gondolkodás, előretervezés és némi fifika is szükséges a győzelemhez. Ez a játék a kockalerakást és a pakliépítést ötvözi, így kezdő és tapasztaltabb versenyzőknek is van esélye nyerni.

Egy kör akár egy órát is igénybe vehet, 2-4 fő játszhatja, az egyik legjobb játék családoknak, barátoknak.

Last Will társasjáték

Szintén a pénz körül forog az angol nyelvű Last Will társasjáték története, amely szerint hatalmas vagyont örökölhetünk, ha időben lépünk. A sosem látott nagybácsink elhunyt, és tetemes vagyona a rokonai között osztódik szét. Egy feltétele van az elhunytnak: aki a leggyorsabban költi el a ráhagyott pénzt, az örökölheti a teljes vagyont.

Lehet-e izgalmasabb társas, mint az, amelyikben az élet élvezete áll a középpontban? Te mire költenéd a pénzt? Ez a kártyajáték is esélyt ad arra, hogy fejleszd a nyelvtudásod, miközben remekül szórakozol!

A Compaya oldalán sokféle idegen nyelvű társasjáték van még, köztük partijátékok, kooperatív társasok, kártyajátékok is. Érdemes alaposan szétnézni a kínálatban és olyat választani, ahol a kommunikációnak fontos szerep jut, amennyiben szókincsbővítésre, nyelvtudásod fejlesztésére is használnád a lebilincselő társasokat.

KategóriákINFÓ