A tökéletesen lenyírt gyep minden háztulajdonos egyik legnagyobb álma, hiszen ki ne szeretné, ha az ingatlana melletti terület szép és rendezett legyen? Szerencsére ma már vannak olyan készülékek, amiknek a használatával az álomból valóság lehet.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzoknak, akik családi házzal vagy kertes társasházzal rendelkeznek, előbb vagy utóbb gondoskodniuk kell egy megbízhatóan működő fűnyíró beszerzéséről. A kérdés legfeljebb az, hogy melyik típusút érdemes választani.

A Husqvarna – Budapest webshop benzinmotoros fűnyírói bárki számára ideális választást jelenthetnek, hiszen gyorsan, hatékonyan és nem utolsósorban kényelmesen lehet elvégezni velük a fűnyírást. Nézzük is meg, hogy mit érdemes tudni róluk, és milyen előnyökkel tudnak szolgálni!

Nem mindegy, mivel nyírjuk a füvet

Ha valakinek hétről hétre rendszeresen el kell végeznie a fűnyírást, ő pontosan tudja, hogy ez sokszor mennyire nehéz feladat. Persze, vannak napok, amikor nagyobb kedvvel áll neki az ember a munkának, de előfordul az is – nem is egyszer! – hogy semmi kedvünk ahhoz, hogy hosszú órákon keresztül a tűző napon vágjuk a gyepet. Inkább pihennénk, csobbannánk a medence hűs vizében, vagy felfrissítenénk magunkat a barátaink társaságában. 

Még szerencse, hogy vannak modern alternatívák a fűnyírásra a hagyományos, régebbi típusú fűnyírók használatán kívül is. Azokkal ugyanis valóban egy örökkévalóságnak tűnik, hogy végigérjünk a füves terület egészén, és végre végezzünk a munkával. Ehelyett használhatunk benzinmotoros fűnyírót is, ami számos előnnyel tud szolgálni. 

A benzinmotoros fűnyírókkal nem nyúlunk mellé

Ezekről a készülékekről azt kell tudni, hogy egy nagy teljesítményű, erős belsőégésű motor működteti őket, aminek köszönhetően nagy fordulatszámon tudunk velük dolgozni. Ez azt jelenti, hogy könnyen megbirkóznak a magasabb vagy adott esetben vastagabb fűszálak lenyírásával is.

Akár hosszú órákon keresztül egyhuzamban is tudjuk használni anélkül, hogy pihentetni kellene őket.
Mivel benzinnel, nem pedig árammal működnek, így nincs szükség arra, hogy áramhálózathoz csatlakoztassuk őket, vagyis nem korlátoz le minket a munkában a gépről lógó kábel. Ha egy nagyobb üzemanyagtartállyal rendelkező változatot választunk, akkor egy terjedelmesebb udvart is egy szuszra le tudunk nyírni újratankolás nélkül. 

A benzinmotoros fűnyírók kiválóan alkalmazkodnak a terepviszonyokhoz, aminek köszönhetően a sík és a dombos területeken lévő gyepet is precízen le tudjuk nyírni.

Csak a zajhatásra kell ügyelnünk

Ezek a típusú készülékek általában hangosabbak, mint az elektromos vagy az akkumulátoros társaik, így lehetőség szerint a fűnyírást ne olyan időpontra időzítsük, amikor mindenki pihenni szeretne.
Amennyiben a házunk, lakásunk egy fűvel bevetett területtel is rendelkezik, akkor nem tudjuk megúszni a fűnyírást, hiszen a gyepet folyamatosan rendben kell tartani. Szerencsére a régebbi típusú fűnyírók mellett már ott vannak például a benzinmotoros készülékek, amik nagymértékben megkönnyítik a dolgunkat.

KategóriákINFÓ