Előbb vagy utóbb minden ember életében eljön az a pont, amikor szívesen kipróbálná magát a növénytermesztésben. Természetesen nem kell olyan nagy volumenű dolgokra gondolni, hogy ahhoz már aranykalászos gazdai cím kelljen, a legtöbben beérik egy lepedőnyi területen heverő konyhakerttel vagy szélsőségesebb esetben egy közösségi kerttel.

A cikk a hirdetés után folytatódikNo és persze akadnak azok is, akik szeretik a nagyobb és extrémebb kihívásokat. Nekik például a kendertermesztés tökéletes választásnak bizonyulhat. Mindezt nyilvánvalóan csakis akkor, ha az adott ország törvényi szabályozása lehetővé teszi.

Kellenek a célszerszámok!

Ha minden szempontból zöld utat kapott a projekted, akkor már csak a szükséges kellékeket kell beszerezni a termesztéshez. Ez lesz többek között a Growisland kínálatában kapható tálca is, amiről mindenki hajlamos megfeledkezni.

Mert való igaz, sokkal több fontos dologra is szükséged lesz, de nincs olyan, hogy az egyik lényegesebb, a másik meg kevésbé az.

Ahhoz ugyanis, hogy minél hatékonyabban tudj termeszteni, és minél nagyobb hozamot legyen a kender virágzatát illetően, rengeteg mindenre oda kell figyelni. Ilyen többek között az ideális páratartalom, a megfelelő mennyiségű fény, az ideális hőmérséklet, és természetesen a szükséges vízmennyiség mellett sem mehetünk el szó nélkül. 

Ezeknek a betartása nem mindig olyan egyszerű, ám ha minden részfolyamatra megvan a tökéletes eszköz, akkor nem nagyon lőhetsz mellé.

De minek kell a tálca?

Ahhoz, hogy a lehető legjobban gondoskodj a növényedről, és a megfelelő körülményeket biztosítsd a számára, több eszközre is szükséged lesz.

A Growisland kínálatában kaphatóak komplett szettek is, ha nem szeretnél egyesével bajlódni a különféle eszközökkel, de persze megvásárolhatod őket egyesével is.

Így a sátor, a különféle mérőeszközök és fényforrások mellett nem szabad megfeledkezni a tálcákról sem, amelyek felszívják a felesleges vizet. Ez már csak azért is rendkívül fontos, mert a kender bizony nem szereti azt, ha tocsogó vízben ázik. Ugyanakkor még a leggondosabb locsolás mellett is előfordul, hogy kicsivel több jut a növénynek. Ilyenkor a feleslegnek nem árt helyet biztosítani, mert ha ott marad a növénynél, akkor az beláthatatlan következményekkel járhat.

Alaposan olvass utána!

Nem győzzük hangsúlyozni a jelentőségét annak, hogy kellőképpen utánajárj a kender termesztésének, még mielőtt belevágnál. Ez alatt nyilvánvalóan nem csupán azt értjük, hogy megnézd, törvénybe ütköző-e az országodban a kender termesztése, hanem azt is, pontosan milyen magokat, palántákat válassz, illetve hogy azoknak mire is lesz szükségük.

Ezekhez pedig mindig legyen meg a megfelelő célszerszám, mert csak így leszel képes hatékonyan és könnyedén kendert termeszteni! Szerencsére a fent említett webáruház virtuális polcain mindent megtalálsz, így egy helyről be tudsz szerezni minden szükséges eszközt, kelléket és kiegészítőt.

KategóriákINFÓ