Nincs jobb, mint az otthoni szaunában vagy masszázsmedencében kipihenni a mindennapos fáradalmakat. Ehhez járulnak hozzá az otthoni wellnesstermékek: a szauna, a masszázsmedence és a zuhanypanel.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem csak a hidromasszázs kabin nyújt tökéletes élményt. Az alábbiakban annak jártunk utána, hogy pontosan hogyan járulnak hozzá a bevezetőben említett wellnesstermékek a kikapcsolódáshoz, a stressz csökkentéséhez és a feltöltődéshez. 

Számos egészségügyi előnye van a rendszeres szaunázásnak

A szaunázás nemcsak kellemes wellness szolgáltatás, hiszen számos egészségügyi előnye is van. Többek között élénkíti a vérkeringést, és az izzadásnak köszönhetően a szervezetből kiürülnek a méreganyagok, valamint beindul az anyagcsere-folyamat. Továbbá a hő hatására a szervezet öngyógyító képessége is erősödni kezd. Az említettek mellett a pozitívumok közé tartozik, hogy szaunázás közben endorfin termelődik, amely hozzájárul a stressz csökkentéséhez és a közérzet javításához. Mindezeknek köszönhetően pedig az alvás minősége is jobb lesz.

A szaunázás az immunrendszer erősítéséhez is hozzájárul, hiszen olyan anyagok szabadulnak fel a szervezetben, amelyek segítenek a fertőzésekkel szemben felvenni a harcot. Szóval a téli időszakban különösen ajánlott rendszeresen szaunázni, hiszen a segítségével egyszerűbben lehet védekezni a légúti fertőzések ellen. Ráadásul az említettek mellett a szaunázás a bőrt is tisztítja és szépíti, hiszen támogatja a sejtképződést. Mindemellett pedig azt is érdemes megemlíteni, hogy ellazító hatása van a testre és a lélekre egyaránt.

Segít az enyhébb betegségek megelőzésében vagy leküzdésében

A masszázsmedencék is számos előnnyel rendelkeznek, például hozzájárulnak a test és a lélek ápolásához. Továbbá ellazítják az izmokat és regeneráló hatásuk is van. A masszázsmedence használata során regenerálódik a test és erősíthető az immunrendszer. Továbbá a bőr méregtelenítéshez is hozzájárul, valamint segít az enyhébb betegségek megelőzésében vagy leküzdésében.

A rendszeres masszázsmedence használat szebb és feszesebb bőrt eredményez, illetve hozzájárul a mindennapi stressz és a depresszió kezeléséhez is. A rendszeres használata segít megszüntetni az alvásproblémákat, valamint serkenti a vérkeringést és megelőzhető általa a visszerek kialakulása. 

A vízsugarak a fúvókáknak köszönhetően a bőrfelület mélyebb rétegeire is hatnak

A zuhanypanelek nagy előnye, hogy a vízsugarak a fúvókáknak köszönhetően a bőrfelület mélyebb rétegeire is hatnak. Segítenek ellazítani az izmokat és pozitívan befolyásolják a vérkeringést. Hosszú távon hozzájárulnak a közérzet javulásához, a stressz csökkentéséhez és a jobb alvásminőséghez.

Az igazán különleges élmény eléréséhez arra figyelni kell, hogy ne állítsuk túlzottan erős fokozatra a vízsugár nyomását, hiszen így elmaradhat az ellazulás élménye.

KategóriákINFÓ