Jövő szombaton rendezik meg a harmadik Pécs Pride-ot, de a szervezők már azt is tudják, hogy szeretnének 2024-ben is felvonulást, ami a hivatalos pécsi programnaptárba is bekerülhet. Sőt, arra is utaltak a Szabad Pécs friss podcast-adásában, hogy komoly esélyt látnak arra, hogy jövőre, Pécs mellett egy második vidéki városban is lesz Pride. Rigó Bálinttal és Hegedűs Martinnal Babos Attila beszélgetett a Helyreigazításban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA jövő szombaton tartják az újabb, immáron harmadik Pécs Pride-ot, az eredetihez képest megváltoztatott útvonalon – erről ITT írtunk. A Szabad Pécs közéleti és közösségi podcastjának, a Helyreigazításnak a friss adásában két, a Pécs Pride-ot kezdeményező szervezővel, emberi jogi aktivistával beszélgettünk, Hegedüs Martinnal és Rigó Bálinttal, akiket nemcsak a pride-ról, de arról is kérdeztük, hogyan élnek a mindennapokban.

Azt is elmondták, hogy a terveik szerint a jövőben is évente megrendeznék Pécsett a meleg büszkeség felvonulást, sőt jó esély van arra, hogy jövőre már egy másik vidéki magyar városban is legyen pride, de az már biztosnak tűnik, hogy a 2024-es pécsi felvonulás bekerül a hivatalos pécsi városi programnaptárba. Ellentüntetés idén is lesz, és lezárás is kordonokkal, de ennek ellenére a rendőrséf igyekszik úgy végezni az esemény biztosítását, hogy a korábbiakhoz képest több legyen a beengedő pont. A cél pedig itt is az lenne, hogy egyáltalán ne legyenek kordonok és együtt ünnepelhesse a város a szabadságot, a szeretetet és a szerelmet.

A Pécs Pride és a már ezekben a napokban is zajló emberi jogi fesztivál (III. Freedom of my Identity) szervezője a Diverse Youth Network, azaz a Diverz Ifjúsági Hálózat nevű pécsi civil szervezet.

KategóriákPODCAST