Ha kisebb terekkel kell gazdálkodnunk lakásunkban, fejtörést okozhat, hogyan tegyük ezt. Hiszen néhány négyzetméteren óhatatlan, hogy ne kerüljön egymás közelébe több bútor is. Szerencsére nincs veszve semmi: mutatunk néhány, bevált praktikát, amivel tágíthatunk a szűk tereken!

A cikk a hirdetés után folytatódikHa nem mi terveztük otthonunkat…

…akkor bizony gyakran találjuk szembe magunkat egészen aprócska főzőhelyiséggel. Különösen a régi építésű, ‘60-as, ‘70-es évekbeli panelek esetén jellemző ez, melyeket a lakást korán elhagyó, oda későn hazatérő gyári munkásoknak terveztek.

Ám néhány okos trükkel segíthetünk, hogy ne egy sötét kis zugnak tűnjön konyhánk. Ahogy azt a Wallplex konyhapanel vásárlói képein is láthatjuk, egy pasztellszínű enteriőr, világos konyhapanelekkel kiegészítve csodákra képes!

A színeken túl: mi segíthet még?

1. Legyen világosság!

Ha van ablak a konyhádban, máris előnyben vagy! Innentől már csak arra kell törekedned, hogy minél több jusson be belőle a helyiségbe. Ehhez a legcélszerűbb, ha függöny helyett inkább rolót használsz.

Ám ha nem nagyon jut természetes úton fény a konyhádba, akkor a megfelelő fényforrásokról kell gondoskodnod. A megfelelő lámpák (mennyezeti a plafon közepére, LED-szalag a konyhapult fölé stb.) biztosíthatják, hogy mindig világosnak, ezáltal tágasnak tűnjön konyhád.

2. Le a gyűjtögetéssel!

Te is olyan vagy, hogy mindent, amiben még látsz némi potenciált, félreteszel? Akkor tudod, mennyire hamar feltorlódhat minden. Ez különösen egy kis konyha esetén nem szerencsés.

Mindenből csak éppen annyi legyen a helyiségben – a pohár- és lábashegyek helyett –, amennyire valóban szükséged van! Így elkerülheted, hogy felesleges dolgok halmozódjanak fel az asztalon vagy a szekrények mellett, melyek csak a helyet foglalják.

3. A falfelületek okos kihasználása

A nyitott polcokon nemcsak tányérokat, poharakat vagy fűszereket tárolhatsz, hanem akár a szakácskönyveket vagy a kávéfőzőt is. Ha zárható szekrények helyett inkább rájuk voksolsz, akkor a szekrényajtók kinyitásának problémájával sem kell foglalkoznod.

+1. Nagyítsd a teret – szó szerint!

Miért is elégednél meg egy parányi konyhával, ha nem muszáj? Amennyiben nem vagy ellene, és lehetőséged is van rá, az étkezővel vagy a nappalival is összenyithatod a helyiséget. Így jóval nagyobb térrel gazdálkodhatsz, és még a főzést is szórakoztatóbbá teheted: a nappaliban sürgő-forgó családoddal bármikor beszélgethetsz.

Minden térben praktikus: ilyen egy műanyag konyhapanel

A Wallplex konyhapanel fali konyhapaneljeihez nem kell még szakértőt sem hívnod: magad is összeszerelheted őket. Praktikus kialakításuknak köszönhetően bármilyen szennyeződést könnyen eltávolíthatsz róluk. Törhetetlen felületük révén pedig nem kell aggódnod, egyben megérkeznek-e a rendelt panelek.

KategóriákINFÓ