Sokan nincsenek tisztában vele, hogy egy modern olajradiátor mekkora hozzáadott értéket is képes biztosítani az otthoni fűtés szempontjából. Részben nekik, részben a témában jártasaknak írtuk ezt a bejegyzést.

A cikk a hirdetés után folytatódikMerthogy jócskán akad aktualitása a témakörnek. Elvégre nehéz elképzelni azt a háztartást, ahol a korszerű fűtéstechnológia költség- és energiahatékony vívmánya ne jönne jól. Ennek jegyében ajánljuk mindenkinek a cikk elolvasását.

Bődületes tévhit, amit el kellene felejteni az olajradiátor működéséről

Ami igaz volt 15 vagy 20 évvel ezelőtt, ma már nem feltétlenül állja meg a helyét. Ahogyan az élet és a mindennapok számtalan területén, úgy a modern fűtéstechnológia eszközei kapcsán sem árt észben tartani ezt az alapelvet.

Például olyankor, amikor az Elektromoskonvektorok.hu olajradiátor készülékeinek a beszerzését fontolgatjuk. Tudni kell, hogy a mai modern típusok belsejében korszerű elektromos fűtőbetét dolgozik.

Ez melegíti az olajat, méghozzá precízen és egyenletesen. Így az eszköz felületi hőmérséklete a kívánt tartományban mozog, ami kedvező energiafelhasználást eredményez. Magyarul az olajradiátor használata már rég nem kerül sokba, sőt!

Mi mindenre lehet jó egy korszerű olajradiátor?

Ami a hasznosítás lehetőségeit illeti, alapvetően kiegészítőfűtésként érdemes rá tekinteni. Vagyis akkor lehet a legtöbbet kihozni belőle, hogyha az elsődleges fűtési megoldás nem elérhető vagy nem hatékony, és kell egy jó alternatíva.

Tipikus példa erre, amikor kora ősszel bejön egy hidegfront. Bár a távfűtés még nem megy, mégiscsak jobban esik az embernek bekapcsolni az olajradiátort, mintsem vastag kötött pulóverben és mackónadrágban nézni a TV-t.

De az is elképzelhető, hogy az otthon nagyobb területű helyiségeiben nem mindig akarjuk az elsődleges fűtést használni ilyen-olyan megfontolásból. Ilyen esetekben abszolút előnyös, ha B opcióként ott van kéznél egy remek megoldás.

Milyen előnyökkel járhat a hasznosítás a mindennapok során?

Tudni kell, hogy minden egyes modell mozgatható kivitelben áll rendelkezésre. Tehát szabadon variálható a működés szöge és helye. Ez komoly hozzáadott érték, hisz mindig a használat tényleges céljához és helyzetéhez lehet idomítani a működést.

Úgy, hogy a derekunk se szakad le a cipekedésben. Vagyis a készülék mozgatása sem igényel komolyabb fizikai erőkifejtést. Köszönhetően annak, hogy az olajradiátorok modern változatai praktikus kerekekkel vannak felszerelve.

Innentől kezdve pedig az is könnyen sejthető, hogy a működtetés nem jár együtt bontással vagy szereléssel. Mindössze arra kell odafigyelni, hogy stabilan működő elektromos hálózatra kössük magát a készüléket. Innentől kezdve a lakás bármely pontján biztosított lehet a komfortos meleg levegő megléte.

KategóriákINFÓ